FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa planira 2016. putovati u Argentinu

Autor: mtro
VATIKAN, 18. prosinca 2013. (Hina/AFP) - Papa Franjo najavio je da planira 2016. otići u Argentinu, rekli su igrači argentinskog kluba San Lorenzo nakon audijencije u srijedu ujutro.

Papa Franjo planira putovati prigodom dvijestote obljetnice neovisnosti svoje domovine i održavanja euharijstijskog kongresa.

Zamjenik predsjednika te nogometne ekipe za koju navija Papa, Marelo Tinelli je rekao da im je Papa rekao da će 2016. ići u Argentinu.

Papa je na 35-minutnu audijenciju primio Tinellija i igrače San Lorenza, koji su mu poklonili originalni pehar argentinskog prvenstva koji su tek osvojili.

Papa im je rekao da će ga predati Vatikanskim muzejima, a sam je igračima poklonio kip Djevice Marije da ga izlože na njihovom stadionu.

Jorge Mario Bergoglio, vrlo popularan u svojoj zemlji, već je u zrakoplovu na povratku iz Brazila u srpnju ove godine rekao da će svakako putovati u domovinu.

"Franjina ruka, Božja ruka" je omogućila zaustavljanje lopte u odlučnom trenutku posljednje utakmice", rekao je Tinelli. U znak zahvalnosti igrači su Papi poklonili i golmanove rukavice.

(Hina) xtm yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙