FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački HDZ optužio Bandića da nema politiku gospodarenja otpadom

Autor: aspa
ZAGREB, 4. prosinca 2013. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) Grada Zagreba optužila je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića za "populističko glumatanje" kada je riječ o zbrinjavanju otpada u Gradu Zagrebu istaknuvši da grad nema jasnu politiku gospodarenja otpadom kao ni sanacije sadašnjeg odlagališta u Jakuševcu.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić na današnjoj konferenciji za novinare na ulazu u odlagalište Prudinec kod Jakuševca podsjetio je da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić već 13 godina na toj funkciji, a sada ima i većinu u Gradskoj skupštini, i sve te godine obećava da će riješiti problem odlagališta u Jakuševcu te zbrinjavanje otpada u Zagrebu.

On to nije riješio i rješenje se ne nazire, dodao je. Rekao je kako je odlagalište Prudinec u Jakuševcu nelegalno te da se trebalo zatvoriti 31. prosinca 2010. a plana za gospodarenje otpadom u Zagrebu nema.

Grad krši pozitivne propise Republike Hrvatske, naglasio je i dodao da su neke ulice u gradu zakrčene glomaznim otpadom.

Brzopletom je ocijenio odluku da grad sklopi ugovor o zbrinjavanju otpada s privatnim poduzećima. Postavio je pitanje zašto smo se doveli u situaciju da grad bude zatrpan glomaznim otpadom kao i da smo se trebali dovesti u situaciju da se pod okriljem noći otpad odvozi na ovu lokaciju.

Zar smo se trebali dovesti u situaciju da smo pod inspekcijskim nadzorom i da nam prijete prekršajne prijave, rekao je. Dodao je da su to sve pitanja za koje HDZ misli da ih treba razjasniti gradonačelnik Bandić. "Ako nemate stručne i kompetentne ljude, možemo sjesti i ponuditi vam rješenje", poručio je Mikulić gradonačelniku Bandiću.

Kao rješenje Mikulić vidi primarno odvajanje otpada, termičku obradu pa čak i konzultiranje s predstavnicima drugih županija kako bi se riješio problem otpada u Zagrebu.

(Hina) xaš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙