FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stipendije Primorsko-goranske županije i grada Rijeke učenicima i studentima

Autor: dsil
RIJEKA, 17. prosinca 2013. (Hina) - Primorsko-goranska županija i grad Rijeka potpisali su danas ugovore o stipendiranju učenika i studenata, s tim da županija stipendira 18 novih studenata deficitarnih zanimanja, a grad 44 darovita učenika i studenta.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina istaknuo je tijekom potpisivanja ugovora o stipendiranju u sjedištu Primorsko-goranske županije da je ta županija od akademske godine 1994./1995. do sada za 256 stipendista izdvojila 50 milijuna kuna.

Rekao je da je kriterij odabira stipendista u županiji utemeljen na deficitarnosti zanimanja u konzultacijama sa Zavodom za zapošljavanje. Tim se učenicima srednjih škola šalje poruka da na fakultetima upisuju one smjerove zahvaljujući kojima će pronaći posao, dodao je.

Županija izdvaja 180.000 kuna za 18 novih stipendista, koji će deset mjeseci dobivati po 1000 kuna na mjesec, a trenutačno za svih 46 stipendista izdvaja 460.000 kuna.

Studiji s kojih dolaze današnji potpisnici ugovora su geografija, biologija, elektrotehnika, informatika, strojarstvo, arhitektura, fizika, diplomacija, farmacija i kemija.

Među novim stipendistima grada Rijeke je 13 učenika srednjih škola i 31 student, s danas su potpisali ugovore u Gradskoj vijećnici. Tom je prigodom 26 stipendista grada Rijeke koji su diplomirali tijekom godine dobilo preporuke za zapošljavanje.

Gradonačelnik Obersnel rekao je da tradicija stipendiranja grada Rijeke traje već 20 godina te da su u tom razdoblju dodijeljene 2753 stipendije.

"Nema sumnje da je ovo jedno od najopravdanijih ulaganja iz gradskog proračuna", rekao je Obersnel.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙