FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U tijeku dokapitalizacija Banke Kovanica

Autor: rbel
ZAGREB, 17. prosinca 2013. (Hina) - Bankarska grupacija Cassa di Risparmio della Repubblica di San Marino S.p.A. provodi dokapitalizaciju varaždinske Banke Kovanica, čiji je većinski vlasnik, i to u iznosu od četiri milijuna eura, izvijestili su danas iz varaždinske banke.

U priopćenju nakon održane Glavne skupštine dioničara iz Banke Kovanica ističu da time okreću novu stranicu u svom poslovanju te da su u okviru predviđenih inovacija spremni "za redizajn poslovnih procesa Banke".

"Nakon intenzivnih aktivnosti na stabiliziranju našeg portfelja, repozicioniramo se kao 'lean' poslovna banka s atraktivnim profilom. Planirano namjeravamo ostvariti optimalizacijom troškova i kreiranjem nove vrijednosti za naše klijente s tim da naš većinski vlasnik i dioničar, Cassa di Risparmio della Repubblica di San Marino S.p.A., najstarija bankarska grupacija u Republici San Marino, upravo dokapitalizira Banku Kovanica d.d. u iznosu od četiri milijuna eura", navode iz te banke.

Banka Kovanica osnovana je 1997. godine pod imenom "Štedionica Kovanica", a 2002. godine preoblikovana je u banku. Od 2007. godine u većinskom je vlasništvu grupacije Cassa di Risparmio della Repubblica di San Marino.

Prema posljednjim, nerevidiranim podacima Hrvatske narodne banke, Banka Kovanica je krajem rujna s aktivnom u iznosu od 2,3 milijarde kuna zauzimala 0,29 postotni udio na hrvatskom bankarskom tržištu, a u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s gubitkom od gotovo 21 milijun kuna.

(Hina) xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙