FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS: nemamo namjeru utjecati na izbor novog vodstva HGK

Autor: trub
ZAGREB, 16. prosinca 2013. (Hina) - Iz HNS-a su danas odbacili i netočnim špekulacijama nazvali napise u pojedinim medijima da žele utjecati na izbor novog vodstva Hrvatske gospodarske komore (HGK) i na njezino čelo postaviti stranačkog čovjeka.

HNS u priopćenju ističe svoje "čvrsto stajalište" da o vodstvu HGK trebaju isključivo odlučivati članovi Skupštine Komore prema jasno određenoj proceduri, te da će o svim promjenama u ustroju i načinu rada HGK odlučivati za to nadležna tijela.

"Rad Hrvatske gospodarske komore treba biti usmjeren na podršku hrvatskom gospodarstvu, pa tako o njenom vodstvu i upravljanju trebaju odlučivati gospodarstvenici, a ne politika. Slijedom toga, HNS ni na koji način nema namjeru utjecati na ishod izbora novog vodstva HGK niti na način budućeg rada komore", navode u toj stranci.

U tom smislu potpuno netočnima ocjenjuju medijske informacije da je bilo tko iz HNS-a, pa tako i Dragan Kovačević za kojega mediji nagađaju da ga stranka vidi na čelu Komore, kandidat za predsjednika HGK.

"Međutim, kao odgovorna politička stranka imamo pravo izraziti naša očekivanja da HGK konačno riješi svoje probleme koji su nastajali proteklih godina, da učinkovitije radi svoj posao na korist hrvatskog gospodarstva te da je njeno djelovanje javno i transparentno s obzirom da se financira iz davanja svih poduzetnika u Hrvatskoj", zaključuje HNS u priopćenju.

Neki mediji su zadnjih dana objavljivali kako sudbina HGK, nakon uhićenja njezina dugogodišnjeg čelnika Nadana Vidoševića zbog sumnji u financijske malverzacije, izaziva trzavice u vladajućoj koaliciji, te da HNS kao Vidoševićeva nasljednika vidi svoga čovjeka koji bi taj posao radio volonterski.

(Hina) pp/xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙