FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bratušek obećava da će se naći odgovorni za stanje u bankama

Autor: lfia
LJUBLJANA, 16. prosinca 2013.(Hina) - Slovenska premijerka Alenka Bratušek izjavila je u ponedjeljak u parlamentu da će njena vlada podržati istraživanje odgovornih za loše stanje u bankama koje je potrebno sanirati.

"Ni ja osobno niti vladajuća koalicija nemamo teškoće s time da se utvrdi odgovornost tko je u bankama izazvao štetu u visini 15 posto BDP-a, koliko će porezne obveznike stajati ova sanacija", rekla je Bratušek u parlamentu, odgovarajući na zastupnička pitanja u uvodu parlamentarnog zasjedanja.

"Mnogi su postupci već u tijeku, a djelovat ćemo u pravcu potpune podrške istražnim organima i naći odgovorne koji su krivi za ovo stanje ", rekla je Bratušek, dodavši da se policija u prvoj polovici ove godine bavila s 49 posto više predmeta s područja gospodarskog kriminala nego u istom razdoblju lani te da odlučnost njene vlade da se suoči s problemom stanja u bankama već snižava kamate na slovenske državne obveznice na sekundarnom financijskom tržištu.

Prošlog tjedna objavljeni rezultati stresnih testova međunarodnih revizora pokazali su da je u slovenskim bankama kapitalska "rupa" u visini skoro 4,8 milijarde eura, od čega će samo za saniranje triju najvećih banaka u državnom vlasništvu država trebati osigurati 3 milijarde eura, kako bi se pokrili loši kreditni plasmani nastali u godinama pred početak financijske krize.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙