FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tri hrvatska predstavnika u Relais&Chateaux udruženju

Autor: dsta
ZAGREB/BALE, 13. prosinca 2013. (Hina) - Prestižno svjetsko udruženje 520 obiteljskih hotela i vila "Relais Chateaux" uvrstilo je u svoju ponudu u 2014. godini i tri obiteljska hotela iz Hrvatske - hotel Bastion iz Zadra, Palaču Lešić Dimitri s Korčule i Stanciju Meneghetti iz Istre.

Zadovoljstvo prihvaćanjem Hrvatske, kao jedne od 60 zemalja u kojima je prisutan "Relais Chateaux", izrazio je danas ministar turizma Darko Lorencin na tim povodom održanoj konferenciji za novinare.

Napomenuo je kako u Europi postoji svega 202 lokacije koje su uvršene u Relais&Chateaux vodiče izvan Francuske kazavši kako smo ponosni da od sada i Hrvatska ima tri svoja predstavnika u ovom prestižnom društvu.

Direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić naglasila je kako je segment malih i obiteljskih hotela izuzetno važan za hrvatski turizam. Dodala je kako Hrvatska turistička zajednica kontinuirano podupire obiteljske i male hotele te da će nadolazeće razdoblje, posebno u svjetlu donošenja novog strateškog marketinškog plana, otvoriti prostor za nove zajedničke projekte.

Relais&Chateaux postoji već 60 godina te svake godine dodjeljuje nagrade za najprestižnije obiteljske hotele, njihove restorane i kuharske chefove.

Udruženje je posebno i po tome što među svojim članovima ima hotele, vile i restorane koji se nalaze na jedinstvenim lokacijama, kao što su snijegom prekriveni planinski vrhovi, u srcu vinograda ili u samom središtvu velegrada, iznad mora ili jezera, u vrtovima, uz privatne bazene te u povijesnim građevinama.

(Hina) xpp/xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙