FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina: najveću odgovornost za podjele u Hrvatskoj snose lideri desnice

Autor: dsil
RIJEKA, 13. prosinca 2013. (Hina) - Predsjednik primorsko-goranskog županijskog SDP-a Zlatko Komadina danas je lidere hrvatske desnice prozvao kao odgovorne za jačanje podjela u Hrvatskoj, ocijenivši da desnica pokazuje neodgovornost je u oporbi nastupa rušeći demokratske standarde.

"Desnica u Hrvatskoj pokazuje veliku neodgovornost jer uvijek kad je ljevica na vlasti nastupa rušeći demokratske standarde. S druge strane, kad je ljevica nije na vlasti, djeluje kao civilizirana oporba. Najveću odgovornost za jačanje podjela u zemlji snose lideri desnih političkih opcija", poručio je Komadina na tradicionalnom godišnjem druženju s novinarima u Rijeci.

Kao i predsjednik riječkoga SDP-a Vojko Obersnel, i Komadina je kao središnji događaj u ovoj godini označio ulazak Hrvatske u Europsku uniju, koji nam, suglasni su, otvara brojne mogućnosti razvoja.

Obersnel je izuzetno važnim ocijenio i proglašenje najbitnijih europskih koridora među kojima jedan ima ishodište u Rijeci. "Europa je prepoznala vrijednost riječkog prometnog pravca, a da bi se to dogodilo na lokalnoj i regionalnoj razini uloženo je mnogo truda u promociju pravca", rekao je Obersnel.

Istaknuo je da se u Rijeci pripremaju veliki investicijski projekti, poput nove sveučilišne bolnice i nove gradske četvrti na području Delte.

Osvrčući se na nedavno provedeni referendum o ustavnoj definiciji braka te na najave novih referenduma Obersnel je kazao da je referendum novost u društvenim procesima, ali i upozorio da su se demokratska sredstva iskoristila za manipuliranje dijela građanstva kako bi se smanjila dostignuta prava manjina.

Komadina se nadovezao da su građani na referendumu o ulasku Hrvatske u EU napravili korak unaprijed, a da je posljednjim referendumom napravljen korak unatrag. "Rezultati referenduma na ovom području pokazuju da je ovaj kraj drugačiji od drugih dijelova zemlje", poručio je Komadina.

(Hina) xdsil ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙