FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ford otvara pogone u Kini i Brazilu; u SAD-u planira zaposliti 5.000 novih radnika

Autor: mkuz
DETROIT, 13. prosinca 2013. (Hina/AFP) - Američki proizvođač automobila Ford planira iduće godine otvoriti dva nova pogona u Kini i jedan u Brazilu, a u matičnim Sjedinjenim Državama zaposliti dodatnih 5.000 radnika.

"To će biti najveće širenje Fordove proizvodnje u posljednjih 50 godina", rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare izvršni podpredsjednik Joe Hinrichs i predsjednik Forda za američko poslovanje.

Ford planira preurediti ili proširiti sedam postrojenja u SAD-u gdje se sprema uvesti 15 novih modela u 2014. godini, uključujući i novu malu luksuznu limuzinu Mustang i sjevernoameričku verziju malog kombija Transit Connect koji se već prodaje u Europi.

Drugi po veličini američki proizvođač automobila također je najavio zapošljavanje 1.700 radnika u proizvodnji i 3.300 inženjera u projektnom i odjelu kontrole kvalitete.

"Vidjeli smo jedinstveni rast u SAD-u u ovoj godini", kazao je Hinrichs, dodajući da je Ford povećao udio u vrlo konkurentnom američkom tržištu za pola postotnog boda, zahvaljujući snažnoj prodaji Ford Fusiona i komercijalnog vozila Ford Escapea.

Na najvećem svjetskom tržištu automobila, onom kineskom, Ford planira završiti novi pogon, kao i novu tvornicu u Chongqingu gdje će se sastavljati motori i sustavi prijenosa. Nova će se tvornica motora graditi u brazilskom Camacanu.

Fordova prodaja u Kini porasla je u ovoj godini za 50 posto, a tržišni udio za 0,6 postotnog boda, na 3,7 posto.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙