FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 13. prosinca

Autor: tper
ZAGREB, 12. prosinca 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 13. prosinca.

ZAGREB - Rezultate rada Ministarstva poduzetništva i obrta u prve dvije godine mandata predstavit će na konferenciji za novinare resorni ministar Gordan Maras (12,00 sati, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78).

PULA -Turistički forum Istre raspravljat će o aktualnom trenutku hrvatskog turizma s posebnim naglaskom na Istru. O hrvatskom turizmu u razdoblju od 2014. do 2020. govorit će ministar turizma Darko Lorencin, dok će direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić govoriti o ključnim aktivnostima HTZ-a u 2014. godini. U sklopu foruma bit će uručene i nagrade "Zlatna koza-Capra d' oro" (11,00 sati, hotel Park Plaza Histria)

ZAGREB - Nastavlja se osjetan pad količina prikupljenog mlijeka u Hrvatskoj i pad proizvodnje mlijeka za piće pa je tako u listopadu ukupna količina prikupljenog kravljeg mlijeka bila 10,9 posto manja nego u listopadu prošle godine, a proizvodnja mlijeka za piće na godišnjoj je razini pala za 40,9 posto, pokazuju zadnji podaci Državnog zavoda za statistiku. U Hrvatskoj je u listopadu ove godine prikupljeno 40.177 tone kravljeg mlijeka, što je 4.936 tona manje nego u listopadu prošle godine. Listopad je tako 17-ti mjesec za redom u kojem statistika bilježi pad otkupljenih količina mlijeka. Po podacima DZS-a, u listopadu je na godišnjoj razini osjetnije smanjena proizvodnja mlijeka za piće - proizvedno ga je 15.227 tona, što je 10.539 tona, ili 40,9 posto manje nego u listopadu prošle godine.

ZAGREB - Tijekom ovogodišnjeg listopada u Hrvatskoj je izdano 701 odobrenje za građenje, što je za 0,3 posto manje u odnosu na listopad prošle godine, dok je broj odobrenja za građenje izdanih u prvih deset mjeseci ove godine prema istom razdoblju lani smanjen za 24,6 posto, na 5.232. Po podacima Državnog zavoda za statistiku, ukupna vrijednost radova predviđenih odobrenjima za građenje iz prvih deset mjeseci ove godine iznosi 14,7 milijardi kuna, od čega se 6,9 milijardi odnosi na zgrade, a 7,8 milijardi na ostale građevine. Odobrenjima za građenje izdanim u prvih deset ovogodišnjih mjeseci predviđena je gradnja 5.975 stanova, što je 29,2 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/4808 680

fax: 01/4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙