FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za petak, 13. prosinca

Autor: dger
ZAGREB, 12. prosinca 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za petak, 13. prosinca:

ZAGREB - U Kući Europe predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko otvorit će izložbu djela suvremenih hrvatskih umjetnika koja je Europski parlament otkupio za svoj stalni umjetnički postav (19 sati, A. Cesarca 6). Izložba obuhvaća djela Borisa Bućana, Ivane Franke, Sanje Iveković, Nives Kavurić-Kurtović, Ivana Kožarića, Đure Sedera, Josipa Vanište i Zlatana Vehabovića.

ZAGREB - Knjigu "Zgrada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu 1913.-2013." u auli Sveučilišta u Zagrebu (11 sati, Trg maršala Tita 14) predstavit će rektor Aleksa Bjeliš, prorektor za prostorni razvoj i međuinstitucijsku suradnju Bojan Baletić i urednica knjige Snješka Knežević. U sklopu predstavljanja knjige bit će premijerno prikazan dokumentarni film Željka Senečića "Sto godina zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu".

DUBROVNIK - U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik otvara se retrospektivna izložba Marka Rašice "Nijedan dan bez linije" kojom se obilježava 130 godina od rođenja i 50 godina od umjetnikove smrti (19 sati, Put Frana Supila 23). Autorica izložbe je docentica na Odjelu za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku Sanja Žaja Vrbica, a izložba obuhvaća stotinu trideset radova Marka Rašice iz hrvatskih i inozemnih muzeja, sakralnih zbirki i privatnog vlasništva.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu premijere predstave Erlenda Loe "Mirni dani u Mixing Partu" u režiji Borisa Liješevića i izvedbi ansambla Zagrebačkog kazališta mladih (10 sati, ZKM, Teslina 7). Predstavu će najaviti ravnateljica ZKM-a Dubravka Vrgoč, redatelj i ansambl predstave. Riječ je o komediji koja prati norvešku obitelj za vrijeme ljetnih praznika u Bavarskoj, a u središtu pozornosti je neostvareni dramski pisac koji u krugu obitelji svakodnevno "živi dramu koju ne može prenijeti na scenu" kao i njegov turbulentan i lako prepoznatljiv bračni život na rubu apsurdnog i grotesknog. U predstavi uz ostale glume Zoran Čubrilo, Katarina Bistrović Darvaš, Milivoj Beader i Marica Vidušić. Scenograf je Branko Hojnik, kostimografkinja Doris Kristić, a skladatelj Aleksandar Kostić.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xdgk yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙