FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za četvrtak, 12. prosinca

Autor: dger
ZAGREB, 11. prosinca 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za četvrtak, 12. prosinca:

ZAGREB - Nagrade Hrvatskog društva likovnih umjetnika za 2013. bit će uručene na svečanosti u Staroj gradskoj vijećnici (12 sati, Ulica Sv. Ćirila i Metoda 5). Odbor za dodjelu nagrada HDLU-a, u kojemu su bili Tea Hatadi, Mio Vesović i Ljiljana Mihaljević, ove je godine likovnu nagradu za životno djelo dodijelio publicistu, likovnom umjetniku, muzeologu i antropologu Vladimiru Dodigu Trokutu, nagradu za najbolju izložbu akademskom slikaru-grafičaru Željku Badurini za izložbu "Insajder" postavljenu u Muzeju za umjetnost i obrt u sklopu ciklusa Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO, a nagrade za mladog umjetnika Ivoni Jurić i Stipanu Tadiću. Gradska skupština Grada Zagreba pokrovitelj je nagrada HDLU-a od 1995. godine.

ZAGREB - U povodu 130. obljetnice rođenja Ivana Meštrovića Matica hrvatska predstavit će pjesničko-grafičku mapu "Meštrovićev zdenac" Miljenka Galića i Josipa Botterija Dinija (12 sati, Matičina 2). Osim autora mape na predstavljanju će govoriti predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić, ravnatelj Muzeja Ivana Meštrovića Andro Krstulović Opara i kiparov sin Mate Meštrović.

ZAGREB - Na tribini Razotkrivanje u Medijateci Francuskog instituta gostovat će ruska književnica Ljudmila Ulicka u povodu objavljivanja njezina romana "Daniel Stein, prevoditelj" (18 sati, Preradovićeva 5). S autoricom će razgovarati urednik nakladničke kuće Fraktura Seid Serdarević. Roman govori o životnom putu poljskog Židova Daniela Steina, koji tijekom Drugog svjetskog rata svoje sunarodnjake spašava radeći kao prevoditelj za Gestapo, a temelji se na stvarnim događajima.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 4. obljetnice otvorenja nove zgrade Muzeja suvremene umjetnosti (11 sati, Avenija Dubrovnik 17). Na konferenciji će govoriti v.d. ravnateljice Muzeja Snježana Pintarić, pomoćnica v.d. ravnateljice i muzejska savjetnica Nataša Ivančević, kustosica i koordinatorica programa obilježavanja obljetnice Ivana Kancir te kustosi muzeja.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xdgk ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙