FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaba dodijelila 900.000 kuna potpora za poduzetničke projekte

Autor: scvi
ZAGREB, 11. prosinca 2013. (Hina) - Predstavnici Zagrebačke banke (Zaba) i njezinih partnera uručili su danas ukupno 900.000 kuna poticaja pobjednicima natječaja Moj motiv 2.0. za kreativno obrtništvo, Moja zelena zona za zeleno poduzetništvo i Moja prilika za inovativne poduzetničke koncepte.

Ta tri natječaja dio su projekta Moj Zaba Start 2013., odnosno novog pristupa doniranju Zabe usmjerenom poticanju poduzetništva. U sklopu tog projekta još je ostao otvoren natječaj Moja zajednica za društvena poduzeća čiji se završetak očekuje u ožujku 2014.

Ukupan budžet projekta je 1,2 milijuna kuna, a kroz ova tri završena natječaja dodijeljeno je 900.000 kuna, odnosno ukupno 300.000 kuna po svakom natječaju.

"U ideji da napravimo zaokret u našem već tradicionalnom donatorskom programu, prvenstveno smo se vodili stvarnim potrebama razvoja ovog društva. Želja nam je bila potaknuti poduzetnički duh, kako bismo kao poduzetnička zemlja jednog dana postali konkurentni i uspješni. Bez poduzetništva nema novog zapošljavanja, nema razvoja, u takvom okruženju ne gradimo bazu za naše buduće generacije", rekao je predsjednik Uprave Zagrebačke banke Franjo Luković.

Natječaji su bili raspisani u drugom tromjesečju ove godine, a zaprimljeno je ukupno 420 prijava.

Nakon što je stručna komisija svakog od četiri natječaja odabrala finaliste, u tri natječaja dodijeljeni su financijski poticaji pobjednicima prema pravilima natječaja. Javnost je putem Facebook aplikacije odlučila o pobjednicima natječaja Moj motiv te je u toj kategoriji stručna komisija dodijelila jednu posebnu nagradu.

Prva nagrada u iznosu od 100.000 kuna pripala je proizvodu Rogoz, obrta Drvenarija "Pošpaić" i dizajna tima OAZA. Drugu nagradu od 85.000 kuna osvojio je Tribure obrta Drvenarija "Pošpaić" i dizajnera Jakova Šrajera, a treću nagradu, 65.000 kuna, ali i posebnu nagradu stručne komisije u iznosu od 50.000 kuna dobila je inovativna kabanica Kaplja, obrta Kišobranarstvo "Cerovečki", dizajnerice Ane Rimac.

U natječaju Moja zelena zona na mikrostranici www.zelenazona.hr građani su glasovali za jednog finalista, dok je drugog pobjednika odabrala stručna komisija.

Dobitnik potpore u iznosu od 150.000 kuna prema izboru javnosti je "Eko knjižnica: za prijateljstvo s prirodom" Gradske knjižnica Vukovar, Ogranak Sotin. Druga potpora identičnog iznosa dodijeljena je projektu "Sakupljanje i prerada šumske biomase u energente" Braniteljske zadruge Kapela iz Josipdola.

U natječaju Moja prilika Povjerenstvo je odlučilo o tri dobitnika potpora u iznosu od 100.000 kuna. To su projekt Telemetrijski hidrant Igora Ignaca i Bore Markića; projekt Univerzalni dodatak za automatsko izoštravanje kod video snimanja (Skype CS) te projekt Lisnati Odred Goes Pro (Opet njih dvije d.o.o.).

Finalistima i dobitnicima, uz financijsku potporu, Zaba je pružila i stručnu podršku, organiziravši za njih različite poslovne edukacije s partnerima i poduzetničkim bankarima - sve kako bi ih pripremili za početni ulazak na tržište.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙