FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Rohani popularan među 60 posto Iranaca

Autor: mtro
ZAGREB, 11. prosinca 2013. (Hina/AFP) - Šezdeset posto Iranca smatra iranskog predsjednika Hasana Rohanija popularnim i oni žele da se vlada prihvati gospodarskih problema zemlje, prema "nedavnom ispitivanju" koje je u srijedu objavila službena agencija Irna.

Vrlo rijetko u Iranu, to ispitivanje je izveo Agencija za istraživanje javnoga mišljenja iranskih studenata (ISPA). 58 posto ispitanih je ocijenilo da je popularnost predsjednika visoka ili vrlo visoka, precizira Irna.

Na svojoj stranici Ispa navodi da je četvrtina ispitanih (25 posto) prosječnom ocijenila Rohanijevu popularnost, dok je 16 posto reklo da je ona niska ili vrlo niska.

Institut precizira da je ispitano 5449 osoba, ali ne navodi datum ispitivanja. Iran je krajem studenoga potpisao povijesni sporazum s velikim silama o svom spornom nuklearnom programu.

Prema tom istraživanju za 51 posto ispitanih prioriteti vlade bi trebali biti rješenje gospodarskih pitanja (inflacija, nezaposlenost, stanovanje), ispred međunarodnih problema poput nuklearne krize (19 posto), razvoja individualnih, političkih i socijalnih sloboda (17 posto) i stanja islamskih vrijednosti poput nošenja marame (12 posto).

Predsjednik Rohani, kojeg smatraju umjerenim, izabran je u lipnju kada je obećao riješiti nuklearnu krizu koju je 2005. pokrenuo njegov prethodnik Mahmud Ahmadinedžad.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙