FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik dubrovačkoga SDP-a: od početka sam bio protiv dubrovačkog dogovora

Autor: ddub
DUBROVNIK, 3. prosinca 2013. (Hina) - Predsjednik dubrovačkoga Gradskog odbora SDP-a Mladen Gojun izjavio je danas u vezi sa sinoćnjom odlukom odbora te stranke da napuste tzv. dubrovački dogovor u Gradskom vijeću, kako je od početka bio protiv toga, po njemu, neprirodnoga i za SDP štetnog dogovora.

Mladen Gojun, koji je nedavno izabran za predsjednika dubrovačkoga SDP-a i u kojem je tijesno pobijedio europarlamentarca Olega Valjala (74 prema 72 glasa), i tijekom izborne kampanje za unutarstranačke izbore stalno je isticao da je protiv tzv. dubrovačkog dogovora te protiv toga da njegova stranka sudjeluje u vlasti s HDZ-om i HNS-om.

Gojun je kao novoizabrani predsjednik rekao da ga čeka odgovoran posao- vratiti ugled SDP-a u gradu te da će s tim u vezi tražiti i da se o izlasku iz dubrovačkog dogovora izjasni cijela gradska organizacija SDP-a. A sinoć na prvoj sjednici nakon unutarstranačkih izbora njegov je prijedlog i prihvaćen.

SDP u Gradskom vijeću od 25 članova ima dvoje vijećnika Božu Memeda i Tatjanu Šimac-Bonačić. Nakon lokalnih izbora SDP je imao tri vijećnika, ali je Olga Muratti početkom listopada izišla iz SDP-a. "Dubrovački dogovor" postignut je u srpnju na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća, a poduprli su ga HDZ, HNS, SDP, HSS, HSP dr. Ante Starčevića i Dubrovački demokratski sabor, ukupno 17 vijećnika.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙