FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HPD "Lipa" pobjednik međunarodnog festivala u Rimu

Autor: ivuc
OSIJEK, 10. prosinca 2013.(Hina) - Na Međunarodnom pjevačkom festivalu "Chorus Inside – Advent", koji je od 6. do 8. prosinca održan u Rimu osječko Hrvatsko pjevačko društvo "Lipa" osvojilo je nekoliko nagrada, među kojima i Grand Prix za najbolji zbor na natjecanju, izvijestili su danas iz ovoga društva.

Dopredsjednik Društva Tomislav Levak, u priopćenju za javnost, istaknuo je kako je, pod ravnanjem dirigentice Valerije Fischbach, "Lipa" nastupila u finalu, s 11 zborova iz više zemalja svijeta, među kojima Rusije, Ukrajine, Slovačke i Italije, čije je nastupe ocjenjivao peteročlani međunarodni stručni žiri.

Dodao je kako je "Lipa" izvela program iz različitih stilskih razdoblja sastavljen od četiriju skladbi hrvatskih i inozemnih autora, za koji su, uz glavnu nagradu, dobili Zlatnu diplomu za kvalitetu i nagradu za pobjednika u svojoj natjecateljskoj kategoriji.

Navodi se kako je uspjehom u Rimu nastavljen pobjednički niz ovoga pjevačkoga društva, koje je ovakve nagrade osvajalo na sedam međunarodnih natjecanja, od 1999. godine, među kojima su natjecanja u Budimpešti, Pragu, Veneciji i Bratislavi.

(Hina) xivuc ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙