FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U policiji jedna osoba zbog navodnog napada na aktivisticu Građanske akcije

Autor: mvra
ZAGREB, 10. prosinca 2013. (Hina) - Na obavijesnom razgovoru u zagrebačkoj policiji jedna je osoba koju se povezuje sa sinoćnjim događajem ispred zagrebačkog hotela Sheraton, gdje je navodno jedan sudionik skupa o Franji Tuđmanu srušio na pod aktivisticu Građanske akcije.

U službenim prostorijama nalazi se na obavijesnom razgovoru jedna osoba koju se dovodi u vezu s tim događajem, potvrdili su u zagrebačkoj policiji, u kojoj kažu da se okolnosti događaja još utvrđuju.

Aktivisti Građanske akcije jučer su prosvjedovali ispred hotela Sheraton u kojem je obilježena 14. obljetnica smrti prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Aktivisticu koja je snimala prosvjed navodno je srušio na pod jedan od sudionika skupa u hotelu, nakon što joj je uputio pogrdne riječi.

Građanska akcija objavila je na svojem facebook profilu da je HDZ-ov član, "naviknut da policija postupa kako oni sviraju", njihovu akciju i obljetnicu smrti svojeg prvog predsjednika odlučio "proslaviti radno" te da je "napao njihovu aktivisticu, upola manju od sebe, počastio je epitetima i srušio je na pod".

Tvrde da je policija ispočetka postupala po navici i htjela njih, koji su kolegicu obranili od cipelarenja, utrpati u maricu, ali ih je u tom spriječio policajac u civilu koji je istrčao iz Sheratona.

Glasnogovornica HDZ-a Dajana Antonija Bebek naglašava da je riječ o navodnom incidentu koji se dogodio ispred hotela, na cesti, a ne u prostoriji gdje se održavala tribina u povodu obljetnice smrti pokojnog predsjednika Tuđmana.

"Tribina je bila otvorena za sve zainteresirane građane. Nitko od organizatora nije svjedočio tom događaju ispred hotela. U stranci smo za njega saznali iz medija. Očekujemo da će nadležne institucije utvrditi tko je od sudionika incidenta kriv za to što se navodno dogodilo. Prije toga ne možemo govoriti o nikakvim eventualnim sankcijama", rekla je glasnogovornica HDZ-a.

(Hina) xmvr ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙