FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobitnicima uručene "Nagrade Milka Trnina"

Autor: Ana Todoric
ZAGREB, 9. prosinca 2013. (Hina) - Godišnje "Nagrade Milka Trnina" za 2012. uručene su večeras na svečanosti u Hrvatskom glazbenom zavodu sopranistici Tamari Franetović Felbinger, pijanistici Katarini Krpan i basistu Lucianu Batiniću.

Dobitnik istoimene diplome za 2012. je orkestar Riječke filharmonije.

Nagradu je utemeljilo Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika (HDGU) 1958. za posebno uspješan i zapažen nastup u Hrvatskoj za proteklu kalendarsku godinu.

O dobitnicima te prestižne nagrade odlučio je stručni žiri u sastavu Pavle Dešpalj (predsjednik) te članovi Ida Gamulin, Vlatka Oršanić, Renata Penezić, Ljubomir Gašparović, Anđelko Krpan i Prerad Detiček, predsjednik HDGU.

U glazbenom dijelu nastupili su sopranistica Ivana Lazar i Pavao Mašić na čembalu uz pratnju Hrvatskog komornog orkestra kojim je ravnao maestro Josip Nalis. Na rasporedu koncerta bila su djela Karla Dittersa von Dittersdorfa, Johanna Sebastiana Bacha, Alessandra Scarlattija i mladog hrvatskog kompozitora Ante Knešaureka.

Prisjećajući se Milke Trnine, primadone na svjetskim glazbenim scenama, muzikologinja Jagoda Martinčević je podsjetila da je ove godine 55. obljetnica kako se dodjeljuje nagrada Milka Trnina. Dodala je i kako će uskoro biti 150. obljetnica njezina rođenja te 100. obljetnica njezine uloge Tosce u zagrebačkoj Operi.

(Hina) xta yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙