FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: filmska radionica u organizaciji DORF-a

Autor: zdra
VINKOVCI, 29. studenog 2013. (Hina) - U okviru projekta FILM IT LOUD financiranog iz fondova EU, u Vinkovcima se u organizaciji Festivala dokumentarnog rock filma (DORF) od danas do nedjelje održava filmska radionica, u kojoj će pod vodstvom zagrebačkog filmskog inkubatora "Blank" 20 studenata i srednjoškolaca iz Hrvatske i Srbije snimati kratki glazbeno dokumentarni film.

Direktora DORF-a Toni Šarić rekao je danas kako se radionica održava u suradnji s novosadskim Festivalom Cinema City, te najavio da će filmski uradak koji će proizaći iz radionice biti premijerno prikazan na svečanosti otvorenja 8. DORF-a u ožujku iduće godine u Vinkovcima.

"Kroz teorijski i praktični rad polaznici će imati priliku razmijeniti iskustva s predavačima radeći na zajedničkom dokumentarnom projektu", kazao je Šarić. Dodao je da je za temu filma odabrana vinkovačka hip hop scena te njezini protagonisti Lil' Bear, Siky, DJ Gido, Brka i Deyo, Soldo i Spajić te članovi udruge Hip-Hop VK, organizatori prepoznatljive vinkovačke manifestacije Hip-Hop na Orionu.

Radionica FILM IT LOUD dio je istoimenog projekta koji se financira iz europskog fonda IPA II Prekogranična suradnja Hrvatska – Srbija. Projekt su inicirali vinkovačka Udruga ljubitelja filma "RARE" kao pokretač i organizator DORF-a te Cinema City iz Novog Sada, a traje 12 mjeseci i ima za cilj potaknuti prekograničnu kulturnu suradnju te razviti suradnju mladih umjetnika na području filma i glazbe.

(Hina) xzdra ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙