FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mirovinski zavod Federacije BiH pozvao umirovljenike da sami šalju potvrde

Autor: zkre
MOSTAR, 9. prosinca 2013. (Hina) - Zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje Federacije BiH (FZ MIO), čije je sjedište u Mostaru, pozvao je u ponedjeljak sve umirovljenike izvan ovoga entiteta, uključujući i oko 18.200 umirovljenika koji žive u Hrvatskoj, da na internetskim stranicama ovoga zavoda preuzmu posebne potvrde te da ih dostave poštom do kraja godine kako im ne bila obustavljena isplata mirovina u 2014. godini.

Glasnogovornik Zavoda mirovinsko-invalidskog osiguranja Tomislav Kvesić rekao je za Hinu da od ove godine zavod ne dostavlja putem pošte uvjerenje o životu umirovljenicima koji žive izvan ovoga entiteta, što je činio ranijih godina. To je uprava zavoda odlučila kako bi provela uštede, a utvrđeno je i kako je dosadašnjih godina veliki broj zahtjeva stizao na pogrešne adrese na kojima ne žive umirovljenici.

U obavijesti MIO Federacije BiH se navodi da se potvrde o životu mogu preuzeti na web stranici www.fzmiopio.ba. Nakon što ispune te potvrde, umirovljenici koji žive izvan Federacije BiH ih trebaju popunjene i ovjerene dostaviti Zavodu za mirovinsko-invalidsko osiguranje isključivo poštom, na adrese Federalni zavod MIO Dubrovačka b.b. 88000 Mostar ili Ložionička 2, 71000 Sarajevo do kraja ove kalendarske godine.

"Nedostavljanje potvrde o životu dovodi do obustavljanja isplate mirovine", navodi se u obavijesti federalnog zavoda.

FZ MIO precizira da se potvrde o životu ovjeravaju u općini prebivališta korisnika mirovine, kod javnog bilježnika, u diplomatskom predstavništvu BiH ili pak u domu umirovljenika te bolnici ako je umirovljenik tamo smješten.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙