FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Štrajk upozorenja u školama Hercegovačko-neretvanske županije

Autor: zkre
MOSTAR, 9. prosinca 2013. (Hina) - Štrajk upozorenja održali su u ponedjeljak učitelji i nastavnici u svim školama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji sa sjedištem u Mostaru tražeći isplatu naknada za prijevoz i drugih obveza koje vlasti mjesecima ne izmiruju.

Prvi sat u prvoj i drugoj smjeni u svim školama, neovisno rade li po hrvatskom ili bošnjačkom nastavnom planu i programu, nije održan. Nastavnici, učitelji i drugi zaposlenici u prosvjeti zatražili su isplatu troškova prijevoza, materijalnih troškova školama, kao i sredstava za grijanje te prijevoza učenika koje vlasti ne izmiruju radi lošeg stanja s punjenjem proračuna u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Predsjednik Sindikata učitelja Hercegovačko-neretvanske županije Slavko Lauš rekao je kako su sindikate u zahtjevima prvi put poduprli i direktori svih škola te da neće odustati od istaknutih zahtjeva. Pojasnio je kako nastavnici i učitelji sami kupuju krede i ostali materijal kako bi se nastava uopće mogla normalno odvijati.

Sindikalne vođe iz osnovnim i srednjih škola sutra će održati zajednički sastanak na kojemu će odlučiti o daljnjim mjerama, a nisu isključili mogućnost štrajka i prosvjeda pred zgradom županijskih institucija.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙