FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjeverna Koreja potvrdila smjenu tetka Kim Jong-Una

Autor: mtau
PYONGYANG, 9. prosinca 2013. (Hina/AFP) - Službena sjevernokorejska agencija KCNA potvrdila je u ponedjeljak da je utjecajni Jan Song-Thaek, tetak sjevernokorejskog vođe King Jong-Una, smijenjen jer je počinio kriminalne radnje i vodio kontrarevolucionarnu frakciju.

Jan Song-Thaeku su oduzete sve funkcije i počasti na sastanku politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Sjeverne Koreje, kaže KCNA.

Smjenu tog visokog dužnosnika, sive eminencije Kim Jong-Una, otkrile su 3. prosinca obavještajne službe Južne Koreje. Time je vjerojatno završena politička karijera tog drugog najmoćnijeg čovjeka u državi.

U službenoj izjavi koju prenosi agencija, partija kaže da je "udaljila Janga i krenula u čišćenje njegove skupine, jer nije više mogla gledati što se događa a da ne djeluje".

"Skupina Jang Song-Thaeka", nastavlja se u službenom priopćenju, "počinila je samovoljna, kontrarevolucionarna i protupartijska djela" koja su "načela jedinstvo i koheziju partije".

"Jang i njegovi pristaše počinili su kriminalne radnje koje nadmašuju maštu i uzrokovali ogromnu štetu našoj partiji i revoluciji", dodaje se u službenom priopćenju.

(Hina) xmaš ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙