FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 7. prosinca 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

MONTPELLIER - Rolland Courbis je novi trener Montpelliera, kluba kojeg je trenirao od 2007. do 2009. i koji je trenutačno 17. na ljestvici u francuskom prvenstvu, objavio je u subotu savjetnika predsjednika tog francuskog prvoligaša Michel Mezy.

Šezdesetogodišnji Courbis "će s Montpellierom potpisati dvoipolgodišnji ugovor, a u ponedjeljak počinje voditi treninge", izjavio je Mezy.

Courbis, koji radi kao radijski voditelj, na klupi Montpelliera će naslijediti Jeana Fernandeza, koji je na trenersko mjesto postavljen na početku sezone, ali je u četvrtak podnio ostavku.

Na nedjeljnoj utakmici 17. kola francuskog prvenstva protiv Toulousea, momčad će voditi Pascal Baills, jedan od Fernandezovih pomoćnika.

Courbis je spasio Montpellier od ispadanja u treću ligu u svibnju 2007. prije nego je klub odveo u prvu ligu dvije godine kasnije.

Nakon odlaska iz kluba zbog svađe s predsjednikom Louisom Nicollinom, Courbis je vodio Bordeaux, Marseille, Lens i Ajaccio te alžirski USM Alger.

RIM - U prvoj utakmici 15. kola Talijanske lige Juventus je slavio u gostima kod Bologne s 2-0 i još povećao vodstvo na ljestvici.

Pobjedu Juventusu donijeli Čileanac Arturo Vidal (13) i Giorgia Chiellinija (90). Na ljestvici Juve vodi s šest bodova više od Rome, koja ima utakmicu manje.

COSTA DO SAUIPE/ZAGREB - Cijeli će nas svijet gledati, našu malu Hrvatsku, i nadam se da ćemo ostaviti odličan dojam, kazao je za web-stranicu Hrvatskog nogometnog saveza izbornik Niko Kovač nakon ždrijeba skupina SP-a.

Kuglice su odlučile da će hrvatska nogometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu narednog ljeta igrati u skupini A, u kojoj će nastupiti još domaćin Brazil te Meksiko i Kamerun. Hrvatska će tako dobiti priliku na samom otvaranju svjetske smotre, 12. lipnja u Sao Paulu protiv Brazilaca.

"Sigurno je da smo dobili jednu vrlo, vrlo tešku skupinu. Brazil je prvi favorit, a dobili smo i čast odigrati prvu utakmicu prvenstva s njima. Prva je utakmica na turniru uvijek ključna. Pozitivan je rezultat za nas bitan, može nam dati vjetar u leđa, no znamo što nas čeka. Želim uživati s momčadi na ovom natjecanju, pogotovo zato što smo se plasirali u zadnji trenutak. Ono što nas je krasilo u Zagrebu, to ćemo pokušati prebaciti u Brazil", kazao je Kovač.

Osim domaćina, koji ima velike ambicije na svom terenu, prepreke do drugog kruga bit će Meksiko i Kamerun.

"Meksiko i Kamerun su dvije ozbiljne momčadi, a s obzirom da nisu iz Europe ima nepoznanica i morat ćemo ih dobro proučiti. Pokušat ćemo što prije doći do materijala radi što boljih priprema".

Svoje će utakmice, osim u Sao Paulu, Hrvatska igrati u Manausu, te u Recifeu.

"Znam da je Brazil velika država i da ćemo morati daleko putovati te ćemo morati pažljivo izabrati kamp. Imamo stručnjake, liječnička će nam služba također pomoći donijeti pravu odluku. Bit će teško, igramo dvije utakmice na sjeveru", zaključio je Kovač.

ZAGREB - Podijeljen je prvi komplet medalja na 46. Zlatnoj pirueti u Zagrebu nakon što je plesni par iz Azerbajdžana, Julija Zlobina i Aleksej Sitnikov, večeras osvojio prvo mjesto.

Azerbajdžanci su nakon kratkog, imali i najbolji slobodni ples skupivši 150,83 boda. Sa 12 bodova manje, drugi su Francuzi Pernelie Carron i Lloyd Jones, dok je turski par Alisa Agafonova i Alper Ucar treći.

NIŠ - U prvoj utakmici Svjetskog prvenstva rukometašica Srbija je u Nišu slavila protiv Japana s 28-26 (10-13).

Svjetsko prvenstvo se održava u Srbiji do 22. prosinca, a naslov brane Norvežanke.

ZAGREB, 6. prosinca 2013. (Hina) -

Igrati prvu utakmicu Svjetskog prvenstva i to u Brazilu s domaćinom kruna je karijere svakog igrača, kazao je hrvatski napadač Ivica Olić nakon ždrijeba skupina SP-a.

Ždrijeb je Hrvatskoj namijenio skupinu A s Brazilom, Meksikom i Kamerunom, a Hrvatska će s Brazilom otvoriti prvenstvo 12. lipnja u Sao Paolu.

"Nisam želio skupinu s Brazilom, ne samo zbog činjenice da su vrlo jaki i domaćini već i zbog napornih putovanja koja nas očekuju. No, susret s Brazilom bit će velika čast i prilika koja se pruža jednom u životu. Domaćini će biti pod pritiskom, a mi nismo bez šansi", kazao je Olić, koji se boji utakmice s Kamerunom u srcu Amazone, Manausu.

"Putovanje i klima me zabrinjavaju, u džungli će sigurno biti preko 30 stupnjeva i velika vlaga. Mislim da su naporna putovanja i promjene klime najteži dio ove skupine", kazao je Olić.

Hrvatski branič Dejan Lovren je na svom twitter profilu napisao kakako jedva čeka otvaranje s Brazilom.

"Dobili smo tešku skupinu, ali otvaranje turnira protiv Brazila bit će nešto spektakularno, Jedva čekam", napisao je Lovren.

COSTA DO SAUIPE - Nogometna reprezentacija Kameruna nepoznanica je za sve sudionike A skupine SP-a 2014 u kojoj su još Hrvatska, Brazil i Meksiko. Kamerunci se nikad nisu ogledali s Hrvatskom, a njihov dvoboj 18. lipnja u Manausu bit će prvi u povijesti. Meksiko i Kamerun su igrali samo jednom i to 1993. godine kada su u prijateljskom dvoboju slavili Meksikanci, a Brazilci su s Afrikancima igrali dvaput. Brazil je slavio na SP 2004., ali je Kamerun dobio njihov zadnji međusobni sraz na Kupu konfederacija 2003.

Brazil i Meksiko se najbolje poznaju jer su odigrali čak 38 dvoboja, od čega tri na svjetskim prvenstvima. Sva tri su dobili Brazilci - 1950., 1954. i 1962.

BEAVER CREEK/ZAGREB - Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić ostao je bez bodova na spustu za Svjetski kup u američkom Beaver Creeku na kojem je pobijedio Norvežanin Aksel Lund Svindal.

Kostelić je poznatu stazu Birds of Prey odvezao sa zaostatkom od 3.22 sekunde za Svindalom, što mu je bilo dovoljno tek za 42. poziciju. Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim imao je tek nešto lošije vrijeme od Kostelića, a s zaostatkom od 3.65 sekundi zauzeo je 47. mjesto.

Iza pobjednika Svindala najbrža vremena su imali Austrijanac Hannes Reichelt (+0.17) i Talijan Peter Fill (+0.20). Svindal je u ukupnom poretku preuzeo vodstvo s 300 bodova, dok je Kostelić pao na 14. poziciju s 82 boda.

U subotu se u Beaver Creeku vozi superveleslalom.

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙