FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Privatna tužba protiv Zsolta Hernadija zbog pada vrijednosti dionica MOL-a

Autor: scvi
BUDIMPEŠTA, 6. prosinca 2013. (Hina) - Protiv predsjednika Uprave i glavnog izvršnog direktora MOL-a Zsolta Hernadija podnesena je privatna tužba u Mađarskoj zbog pada vrijednosti dionica kompanije uslijed navodnog neprikladnog i nezakonitog ponašanja povezanog s preuzimanjem upravljačkih prava nad Inom, priopćeno je danas iz MOL Grupe.

Tužbu protiv Hernadija osobno je podnijela privatna osoba i dioničar MOL-a, i kako napominju iz mađarske tvrtke, MOL nije stranka u ovoj parnici.

Tužitelj, čije se ime ne navodi, podnio je tužbu zbog gubitka vrijednosti udjela u MOL-ovim dionicama do kojeg je došlo zbog navodnog neprikladnog i nezakonitog ponašanja povezanog s MOL-ovim preuzimanjem upravljačkih prava nad Inom. Slučaj je preuzeo nadležni Županijski sud u Budimpešti.

Tužitelj, koji je nekadašnji zaposlenik MOL-a, izabrao je posebnu vrstu postupka, takozvanu privatnu tužbu nakon što je odbijena tužba podnesena mađarskom javnom tužilaštvu.

Činjenice navedene u privatnoj tužbi, zasnovane na tvrdnjama dostupnim iz hrvatskih i mađarskih medija, smatraju se nerazdvojivo povezanima s onima navedenim u trenutnom hrvatskom zahtjevu za uhićenjem. Hernádi je već u prošlosti dokazao zašto su tvrdnje neosnovane i neutemeljene, navodi se u priopćenju MOL-a.

MOL Grupa priznaje činjenicu kako odluka mađarskog državnog tužilaštva da odbije svaki zahtjev u ovom pogledu ostaje nepromijenjena. Nadalje, MOL Grupa smatra ovu privatnu tužbu podnesenu nadležnom Županijskom sudu u Budimpešti pravednim i nezavisnim sudskim slučajem te vjeruje kako će sud pažljivo i na najprikladniji način razmotriti činjenice, kaže se još u priopćenju.

(Hina) xpp ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙