FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KB Dubrava: Morović Vergles vraćena na dužnost predstojnice, Patrlj ostaje razriješen

Autor: vlar
ZAGREB, 5. prosinca 2013. (Hina) - Sanacijsko vijeće zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava donijelo je danas odluku da se predstojnicu Klinike za unutarnje bolesti Jadranku Morović Vergles, nedavno smijenjenu zbog neadekvatne evidencije liječnika u štrajku, vrati na dužnost, no Leonardo Patrlj, koji je iz istih razloga smijenjen, nije vraćen na mjesto predstojnika Klinike za kirurgiju.

Sanacijsko vijeće raspravljalo je na današnjoj sjednici o žalbi na smjenu dvoje prestojnika, donijevši odluku da se prof. dr. Morović Vergles vraća na funkciju, a prof. dr. Patrlj ostaje razriješen, potvrdila je Hini povjerenica Hrvatskog liječničkog sindikata u KB Dubrava Ljiljana Kosić Lovrić.

Takvu odluku Vijeća ocijenila je "pomalo nevjerojatnom i iznenađujućom", s obzirom da se Morović Vergles nakon svoje smjene nije previše eksponirala u javnosti, za razliku od Patrlja "koji je doista uvrijeđen i ima našu punu podršku".

Naime, Patrlj je, neposredno nakon svoje smjene 22. studenoga, u prepunom amfiteatru pred 500-tinjak zaposlenika KB Dubrava, održao konferenciju za novinare, na kojoj je potanko upoznao medije sa svojim slučajem, a svoj ostanak u toj bolnici uvjetovao odlaskom sanacijskog upravitelja Dragana Korolije Marinića.

Današnjoj sjednici Sanacijskog vijeća prethodila je i peticija kojom su bolnički liječnici od ministra zdravlja Rajka Ostojića tražili opoziv odluke o razrješenju Morović Vergles i Patrlja s mjesta predstojnika klinika te smjenu sanacijskog upravitelja KB Dubrava. Peticiju je potpisalo više od 1400 od ukupno 5500 bolničkih liječnika u Hrvatskoj.

Kosić Lovrić podsjeća i da su se lani liječnici KB-a Dubrava žalili na neregularnosti pri izboru dr. Dragana Korolije Marinića na mjesto sanacijskog upravitelja. Žalbu je sudu podnio jedan od kandidata na to mjesto tvrdeći da Korolija nije ispunjavao uvjete natječaja.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić nedavno je izjavio da je "Županijski sud vratio spomenuti predmet na Općinski sud s visokom vjerojatnošću da će se taj natječaj u najmanju ruku morati revidirati", a Ministarstvo će poduzeti sve potrebne korake nakon što presuda postane pravomoćna.

(Hina) xvl ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙