FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinci odbacili zasad nepoznate Kerryjeve prijedloge

Autor: vmrs
RAMALA, 5. prosinca 2013. (Hina/Reuters) - Palestinci su u četvrtak odbacili ideje američkog državnog tajnika Johna Kerryja koji im je došao u posjet i predložio neka sigurnosna rješenja u mogućem budućem mirovnom sporazumu s Izraelom, objavio je jedan palestinski dužnosnik.

Zasad Sjedinjene Države ni Izrael nisu reagirali iako Izrael odavno traži da mu budući mirovni sporazum jamči da će zadržati naselja na Zapadnoj obali kao i vojnu nazočnost na istoku toga palestinskog teritorija, na granici s Jordanom.

Taj palestinski dužnosnik koji je želio ostati anoniman i nije htio detaljno govoriti o Kerryjevim prijedlozima rekao je kako ih je američki državni tajnik predstavio palestinskom predsjedniku Mahmudu Abasu, a prije toga je odvojeno o njima razgovarao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom.

"Palestinska ih je strana odbila jer bi samo vodili u produljenje i očuvanje okupacije", rekao je govoreći o izraelskom držanju Zapadne obale u kojoj, zajedno s pojasom Gaze i istočnim Jeruzalemom Palestinci žele osnovati nezavisnu državu.

U izjavi novinarima nakon trosatna sastanka s Abasom u Ramali, Kerry je pohvalio "njegovo ustrajno zalaganje za mirovne pregovore, unatoč poteškoćama koje su on i Palestinci u tome procesu percipirali".

Kerry je rekao kako su "naširoko razgovarali o pitanjima sigurnosti u regiji, sigurnosti Izraela te sigurnosti buduće Palestine".

(Hina) xvm yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙