FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerry u Izraelu kako bi potaknuo mirovni proces

Autor: vrad
JERUZALEM, 5. studenog 2013. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik John Kerry doputovao je u utorak navečer u Jeruzalem gdje bi trebao potaknuti izralesko-palestinski mirovni proces koji zapinje.

Kerry se u srijedu u Jeruzalemu treba sastati s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom a zatim i s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom u Ramallahu, na Zapadnoj obali.

Posjet se događa pošto je, kako pišu izraelska glasila, Izrael predložio da trasa kojom prolazi sigurnosna ograda na Zapadnoj obali a ne granice do 1967., kao što traže Palestinci, bude polazište za mirovne pregovore.

Izraelski pregovarači su svojim palestinskim kolegama predložili da trasa kojom prolazi ta ograda bude polazište za pregovore, javljaju u utorak dnevnik Yediot Aharonot i izraelski javni radio.

Usto, Izrael želi sačuvati neka izolirana židovska naselja na Zapadnoj obali - Beit El, Psagot i Nokdim, po istim izvorima.

Glasnogovornik premijera Netanyahua nije potvrdio te informacije odgovarajući na novinarska pitanja, rekavši samo da ne komentira pregovore dok traju. Kerry je objema stranama nametnuo medijsku cenzuru.

Razgovaralo se i o pitanju statusa Jeruzalema, pretpostavljaju izraelski mediji.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙