FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski Caritas pokrenuo akciju za pomoć najsiromašnijima

Autor: nkot
ZAGREB, 5. prosinca 2013. (Hina) - Hrvatski Caritas izvijestio je danas da je u srijedu, 4. prosinca, na cijelom području Hrvatske jedanaestu godinu zaredom pokrenuo tradicionalnu božićnu humanitarnu akciju "Za 1000 radosti".

Ove je godine vodi pod nazivom "Svi smo pozvani" kako bi potaknuo građane, tvrtke, udruge, djecu i mlade, jedinice lokalne uprave i samouprave, sve ljude dobre volje, na konkretnu pomoć obiteljima koje se ne mogu same nositi s različitim nedaćama, bolešću i oskudicom.

Sredstva prikupljena u akciji Caritas će putem mreže biskupijskih caritasa proslijediti obiteljima nezaposlenih roditelja, višečlanim obiteljima, obiteljima branitelja, obiteljima u kojima je netko od članova teško bolestan, onima koji najteže podnose posljedice duge ekonomske krize.

Uz to sredstva će se iskoristiti za podupiranje Caritasovih pučkih kuhinja, sigurnih kuća, ustanova koje skrbe za beskućnike, starije i nemoćne, djecu s posebnim potrebama i dr.

U akciju "Za 1000 radosti" građani, tvrtke, udruge i ustanove mogu se uključiti do kraja siječnja novčanom donacijom na račun IBAN HR40 2340 0091 5101 2645 2, poziv na br. 7-13 (OIB 60100836848), pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena po pozivu 6,25 kn, PDV uključen) ili objavom informacija i oglasa na web-stranici, internetu, biltenu, novinama, postavljanjem plakata ili emitiranjem radijskog spota.

U subotu, 21. prosinca, od 8 do 17 sati, u sklopu akcije održat će se tradicionalna prodaja božićnih drvaca na Trgu bana Jelačića.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙