FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: 2. konferencija o zadružnom poduzetništvu

Autor: ivuc
OSIJEK, 4. prosinca 2013. (Hina) - Zadružno poduzetništvo spada među najbolje alate za poticanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva jer rješava problem usitnjenosti proizvodnih kapaciteta i otvara mogućnost zajedničkog nastupanja na europskom i globalnom tržištu, istaknuto je danas na 2. konferenciji o zadružnom poduzetništvu u Osijeku.

Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros naveo je kako je u proteklih 10 godina u poticanje zadružnog poduzetništva iz državnog proračuna uloženo oko 50 milijuna kuna, a s time će se nastaviti, jer je to jedan od najkvalitetnijih oblika udruživanja i socijalnog poduzetništva.

Govoreći na otvorenju dvodnevne konferencije, koja je u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta okupila oko 100 sudionika, Pros je istaknuo važnost zadružnog poduzetništva za poticanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Napomenuo je kako će u programskom i fiskalnom razdoblju EU od 2014-2020 godine za hrvatsko malo gospodarstvo godišnje biti na raspolaganju oko 130 milijuna eura.

Najavio je kako će Ministarstvo iduće godine nastaviti s programom "Poduzetnički impuls", u kojem će još veći naglasak biti na segmentu mikropoduzetništva, klastera, zadruga, jačanja konkurentnosti malih i srednjih poduzeća te poduzetničkih zona, ali, kako je istaknuo, "samo onih zona, koje su zaista opravdale svoje postojanje".

Predsjednica Hrvatskog saveza zadrugara Vedrana Stecca kazala je kako je za razvoj zadruga važno harmonizirati pravni sustav te omogućiti zadrugama pravedniji porezni tretman i edukaciju na svim razinama.

Tema ovogodišnje konferencije je "Zadružno poduzetništvo - pokretač ekonomskog, socijalnog i kulturnog razvoja", a cilj skupa je pridonijeti razvoju potencijala zadružnog poduzetništva u Hrvatskoj, međusobnom povezivanju zadruga te predstaviti primjere najbolje zadružne prakse.

Uz izlaganja o mogućnostima financiranja zadružnog poduzetništva od 2014-2020. godine na konferenciji će se održati radionice o izazovima i potencijalima zadružnog modela te zadrugama, kao nositeljima ruralnoga razvoja.

(Hina) xivuc yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙