FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suha Arafat: Jaser nije umro prirodnom smrću

Autor: mtro
RAMALAH, 4. prosinca 2013. (Hina/AFP) - Udovica povijesnog palestinskog čelnika Jasera Arafata izjavila je u srijedu u telefonskom razgovoru da je uvjerena da on nije umro prirodnom smrću, prenosi agencija France presse.

"I dalje sam uvjerena da mučenik Arafat nije umro prirodom smrću", izjavila je ona u Parizu dan nakon objave francuskog izvješća o analizama koje otklanjaju tezu trovanja i potkrijepljuju tezu o prirodnoj smrti.

"Nije logično da Francuzi nisu ništa našli", ocijenila je i naglasila da su švicarski i francuski laboratorij na temelju istih bioloških uzoraka uzetih s tijela došli do suprotnih zaključaka.

"Šokirana sam francuskim medicinskim izvješćem na četiri stranice", rekla je Suha Arafat i podsjetila da je izvješće švicarskog laboratorija bilo ispisano na 108 stranica.

"Nastavljam sve dok ne dođem do istine", dodala je.

Francuski i švicarski stručnjaci su utvrdili istu neuobičajenu razinu polonija na uzorcima uzetim s Arafatova tijela, ali su došli do suprotnih zaključaka, pojasnili su Suha Arafat i njezin francuski odvjetnik Pierre-Olivier Sur.

Francuzi drže da je nazočnost prirodnog radioaktivnog plina radona u okolišu uzrok tih jakih doza, dok su Švicarci odbacili tu mogućnost.

(Hina) xtm ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙