FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Netanyahu: Iran neće imati nuklearno oružje

Autor: mtro
MOSKVA, 21. studenog 2013. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u četvrtak je obećao da Iran "neće imati nuklearno oružje" predstavnicima lokalne židovske zajednice drugog dana posjeta Moskvi.

"Obećavam da Iran neće imati nuklearno oružje", rekao je Netanyahu nakon što je dan ranije ukazao na izjave ajatolaha Hameneia, koji je izjavio da je Izrael predodređen za nestanak.

Netanyahu je podsjetio da je u srijedu vrhovni vođa Irana Hamenei izjavio "Smrt Americi, smrt Izraelu" i dodao da "Židovi nisu ljudska bića".

"Takav Iran ne smije imati nuklearno oružje", dodao je u prvoj reakciji na Hameneieve izjave.

U govoru koji je televizija izravno prenosila, iranski vrhovni vođa je izjavio u srijedu da su temelji cionističkog režima jako oslabljeni i da je on predodređen za nestanak.

Vrhovni iranski vođa ajatolah Ali Hamenei poručio je u srijedu, na dan kada je Iran počeo novi krug pregovora s predstavnicima svjetskih sila o svom spornom nuklearnom programu, da Teheran neće ni za pedalj odstupiti od svojih nuklearnih prava pri čemu je vrlo oštro upozorenje odaslao Izraelu kojeg optužuje da podriva pregovore.

U srijedu je u Moskvi Netanyahu inzistirao na potrebi "pravog rješenja" problema iranskog nuklearnog problema, nakon razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u sklopu kratke kampanje sprječavanja dogovora tijekom pregovora u tijeku u Ženevi.

Putin je rekao da se nada obostrano prihvatljivom rješenju u bliskoj budućnosti.

Izraelski premijer nije uspio pridobiti Putina na svoja stajališta protiv sporazuma o kojem se trenutačno pregovara u Ženevi o iranskom nuklearnom programu, prenose izraelski mediji u četvrtak.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙