FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marijan Kovačić novi je predsjednik varaždinskog HDZ-a

Autor: skal
VARAŽDIN, 4. prosinca 2013. (Hina) - Marijan Kovačić, poznati varaždinski poduzetnik i suvlasnik tvrtke Univerzal, novi je predsjednik varaždinskog HDZ-a nakon provedenih izvanrednih unutarstranačkih izbora zbog ostavke dotadašnjeg predsjednika Vlatka Vukovića opravdanih privatnim i poslovnim obvezama.

Govoreći na današnjoj konferenciji za novinare o svom izboru te izboru cjelokupnog vodstva stranke, Kovačić je najavio povratak stranke na pozicije koje je nekad HDZ imao u Varaždinu.

Novi predsjednik najavljuje brzu izradu programa za iduće razdoblje po kojem će ta stranka jasno zastupati interese prije svega Varaždinaca, a najavio je i aktivnu ulogu stranke po svim pitanjima od važnosti za grad. U sklopu toga Kovačič je kazao da će stranka češće istupati u javnosti te pokrenuti mnoge inicijative i projekte.

Osim Kovačića za čelne ljude stranke izabrani su dugogodišnji član i gospodarstvenik Ilija Ivezić, Otilija Cvetko i Saša Crnčić za dopredsjednike dok je Matija Fuček, sin nekadašnje varaždinske gradonačelnice Katarine Fuček, izabran za tajnika. Izabrano je i dvadeset članova Gradskog odbora.

Inače, tvrtka Univerzal, u kojoj je Kovačić suvlasnik, u ovom trenutku ima koncesijski ugovor s gradom o zbrinjavanju novonastalog otpada.

Odgovarajući na novinarski upit vezano uz nastanak problema s baliranim otpadom, odnosno najavu ministra Zmajlovića da će inspekcija zaštite okoliša i ministarstvo preuzeti rješavanje tog problema, Kovačić je kazao da je sam prijedlog koncesijskog ugovora u startu bio manjkav, odnosno da ga je trebalo doraditi u smislu da predviđa kvalitetno i zakonsko zbrinjavanje otpada.

Kazao je da Fond ne može dati novce za jednostavno preseljenje baliranog otpada s jedne lokacije na drugu, jer to nije zbrinjavanje ni sanacija. Kovačić je novinarima potvrdio da će se njegova tvrtka javiti na eventualni novi natječaj oko zbrinjavanja baliranog otpada.

Tvrtka Univerzal već ranije se javila na natječaj zajedničkom ponudom s jednom austrijskom tvrtkom, a ponuda je predviđala izvoz otpada izvan Hrvatske u spalionicu, rješenje koje zagovara ministar Zmajlović.

(Hina) xskal ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙