FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječko-baranjski HDZ poziva građane da na referendumu zaokruže "za"

Autor: vsik
OSIJEK, 28. studenog 2013. (Hina) - Osječko-baranjski HDZ-e poziva sve svoje te članove drugih stranaka i građane koji imaju isti svjetonazor, da na nedjeljnom referendumu glasuju "za" ustavnu definiciju braka kao zajednice muškarca i žene.

"Obitelj je jedino zajednica muškarca i žene", poručio je na konferenciji za novinare u Osijeku glavni tajnik HDZ-a i stranački povjerenik za Osječko-baranjsku županiju Milijan Brkić. Istaknuo je kako to ne znači uskraćivanje prava drugima na različitost mišljenja, te ustvrdivši kako je isto tako demokratsko pravo da HDZ ima svoje stavove o tome pitanju.

Na novinarski upit kakva je situacija u županijskom HDZ-u, koji je raspušten prije više od mjesec dana, Brkić je odgovorio kako je u tijeku "snimanje stanja u općinskim i gradskim organizacijama HDZ-a".

"Nakon što to učinimo donijet ćemo određene odluke o kojima ćete biti obaviješteni", kazao je Brkić novinarima, dodavši kako su to sve pripreme za unutarstranačke izbore koji će se održati za šest mjeseci.

HDZ se, istaknuo je, priprema i za izbore za Europski parlament iduće godine, ali i, naglasio je, za moguće izvanredne parlamentarne izbore u Hrvatskoj. "Ova Vlada nije učinila ono što je bilo nužno kako bi se pokrenulo gospodarstvo, kao i niz drugih stvari važnih za budućnost", poručio je Brkić.

(Hina) xvsik ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙