FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zmajlović: zbog smeća u Zagrebu inspekcija na terenu

Autor: tmis
JASTREBARSKO, 29. studenog 2013. (Hina) - Komentirajući danas situaciju oko problema neodvoženja glomaznog otpada u Zagrebu, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović kazao je da je zbog toga od jutros inspekcija ne terenu koja će ako u roku od nekoliko dana Grad ne riješi taj problem postupit po zakonu.

Zmajlović je problem zagrebačkog glomaznog otpada, koji po nekim kvartovima stoji na ulicama ispred zgrada i kuća i više od mjesec dana, komentirao nakon polaganja kamena temeljca za logistički centar Kauflanda u Jastrebarskom.

Dodavši da je na zagrebačko odlagalište otpada Jakuševac zabranjeno odlagati bilo kakva osim mješanog komunalnog otpada, Zmajlović je kazao da je zagrebačka Čistoča dobila vrlo jasne upute kako može raditi s otpadom u skladu sa zakonom, pri čemu se mora i razdvojiti opasan od korisnog otpada.

Tek nakon toga se može odložiti ono što se ne iskoristi, ali, kako je kazao, nažalost to se ne događa.

Čistoća je, koliko zna, obavijestila da se glomazni otpad ne odvozi, ali to ne umanjuje njihovu ni odgovornost Grada da unatoč toj obavijesti ipak moraju ukloniti ono što su građani iznijeli van.

Zato je od jutros inspekcija na terenu, i u okviru zakonskih mogućnosti će i postupati, odnosno ako utvrdi da postoji problem širenja smrada, zaraze i sličnog opasnog za zdravlje građana izdat će naloge da se taj otpad ukloni, istaknuo je Zmajlović.

(Hina) xtam yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙