FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 26. studenoga

Autor: uand
ZAGREB, 26. studenog 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 26. studenoga koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja zasjedanje raspravom o prijedlogu rebalansa ovogodišnjeg državnog proračuna. Vlada predlaže smanjenje planiranih proračunskih prihoda za 2,9 milijardi kuna, na 110,25 milijardi, i povećanje rashoda za 3,2 milijardi kuna, na 126,8 milijardi kuna. Tako je i deficit uvećan za 6 milijardi kuna, odnosno s 10,24 na 16,3 milijarde kuna, što je udio u procijenjenom BDP-u od 4,8 posto. Smanjena je projekcija gospodarskog rasta na 0,2 posto, iako su projekcije nekih drugih institucija i nadalje negativne i govore o padu od 0,2 do 0,7 posto (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U sklopu posjeta Hrvatskoj direktorica Opće uprave za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije Vittoria Aliatta-Di Villafranca obići će Zagreb Glavni kolodvor kako bi dobila uvid u uspješno završeni projekt izmjene signalno-sigurnosnog uređaja na zagrebačkom Glavnom kolodvoru. Taj je projekt s 85 posto sufinanciran sredstvima fonda IPA, a vrijednost projekta je 11,4 milijuna eura (10,00 sati, peron 1. Zagreb Glavni Kolodvor).

ZAGREB - Tiskovna konferencija povodom potpisivanja Sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Bocvani, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Dječje bolnice Srebrnjak i Specijalne bolnice "Sveta Katarina". Na temelju tog sporazuma hrvatske institucije, koje su potpisnice, sudjelovat će u edukaciji studenata i liječnika iz Bocvane, razvijati zajedničke akademske programe, mentorirati znanstvenike i nastavnike iz Bocvane, razvijati zajedničke akademske projekte i dr. Potpisnici sporazuma su prof.dr. Thabo T. Fako, rektor Sveučilišta u Bocvani, prof.dr. Željko Turkalj, rektor Sveučilišta u Osijeku, prof.dr. Aleksandar Včev, dekan Medicinskog fakultata u Osijeku, dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", dr.sc. Boro Nogalo, ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, i dr. Nevenka Kovač, ravnateljica Specijalne bolnice "Sveta Katarina" (13,30 sati, hotel Esplanada, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će Vanja Škorić i Enes Čerimagić u ime kampanje "Građani glasuju protiv" objaviti podatke o dosadašnjim prihodima i rashodima te kampanje uoči referenduma o definiciji braka 1. prosinca (10 sati, prostorije Zelene akcije, Frankopanska 1).

ZAGREB - Društvo za oblikovanje održivog razvoja i Forum za slobodu odgoja organiziraju konferenciju za medije "Topla, sigurna, čista energija: kojim putem ide Hrvatska?" Raspravljat će se o smjeru kretanja zemalje regije s obzirom na EU ciljeve 2020. i 2050. te napraviti komparativnu usporedbu među zemljama u pitanjima energije, okoliša i upravljanja energijom (11 sati, Europski dom Zagreb, Jurišićeva 1/1 (dvorana Strasbourg).

ZAGREB - Skupština Hrvatskog olimpijskog odbora (16 sati, hotel Panorama).

ZAGREB - Utakmica ruske hokejaške KHL lige između Medveščaka i Salavata Julajeva (19.30 sati, Dom sportova).

Dežurni na desku FaH-a:

prijepodne - Ivana Kutni

poslijepodne - Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙