FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV:Svijet uz kavu

Autor: spuc
ZAGREB, 2. prosinca 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Ulicama Los Angelesa u nedjelju je 82. godinu zaredom prodefilirala tradicionalna Božićna holivudska parada koja je živopisnim kostimima i filmskim junacima od balona poput Supermana ili astronauta Armstronga privukla tisuće znatiželjnika. U okviru parade održan je koncert na kojem su nastupili brojni američki glazbenici među kojima su i američki rock gitarist Richie Sambora i američki pjevač Stevie Wonder. Minijaturnim replikama američkih borbenih zrakoplova odana je počast Tuskegee zrakoplovcima, prvim crncima avijatičarima koji su se borili u Drugom svjetskom ratu. Prihodi od parade idu u dobrotvorne svrhe.

NEW YORK - Elwood, mješanac čivave i kineskog kukmastog golog psa, koji je neobičnim izgledom zaradio 2007. titulu najružnijeg psa na svijetu iznenada je uginuo, objavila je ovog vikenda njegova vlasnica. "Bilo je iznenadno", kazala je u suzama njegova vlasnica Karen Quigley iz New Jerseya koja ga je udomila 2006. Minijaturni pas težak 2,3 kilograma uginuo je u četvrtak a veterinar vjeruje da se radilo o nekoj vrsti raka. Elwoodovo je bio tamne boje kože i golog tijela s iznimkom pramena bijela dlake na glavi. Quigley ga je usvojila kad je imao devet mjeseci. Nakon što je osvojio titulu najružnijeg psa na svijetu Elwood je stekao obožavatelje koji su mu slali razglednice i pisma.

Nakon toga Quigley je napisala dječju knjigu "Svi vole Elwooda".

LONDON - Dvije školske svjedodžbe Johna Lennona u kojima se vidi da je u razredu znao "glumiti klauna" postigle su u nedjelju na on-line dražbi cijenu od gotovo 17.000 funti. Dva školska dokumenta pokazuju da je slavni Beatle, u doba adolescencije, bio kažnjavan jer se tukao u razredu, jer je ometao nastavu, naguravao drugu djecu te nije pokazivao interes ni za šta. Uspio je čak dva puta dobiti tri kazne u samo jednom danu, pokazuju svjedodžbe iz školske godine 1955-1956., kad je imao 15 godina i išao u školu u Liverpoolu. Svaka od svjedodžbi prodana je za 8.437 funti na dražbi koju je organizirao TracksAuction.com.

WASHINGTON - Mladunac orijaške pande koji je na svijet došao koncem kolovoza u zoološkom vrtu u Washingtonu dobio je ime Bao Bao, što na kineskom znači "zlato" ili "blago" a posjetitelji će ga moći vidjeti početkom siječnja, priopćila je u nedjelju ta ustanova. Po kineskoj tradiciji, zoološki vrt je dao ime malenoj ženki sto dana nakon okota 23. kolovoza. Na prigodnoj svečanosti u zoološkom vrtu zamjenica američkog državnog tajnika Kerri-Ann Jones i kineski veleposlanik u SAD-u Cui Tiankai razvili su dva pergamenta na kojima je bilo napisano njegovo ime na engleskom i na kineskom jeziku. "Bao Bao će se prvi put pojaviti u javnosti početkom siječnja 2014.", dodaje zoološki vrt na svom računu na Twitteru. Kada Bao Bao napuni dvije godine, vratit će se u Kinu gdje će biti uvršten u program za razmnožavanje te vrste. Orijaške pande su ugrožena vrsta: ima ih tek 1.600 primjeraka u divljini u Kini i tristo u zatočeništvu diljem svijeta.

(Hina) xps yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙