FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 2. prosinca

Autor: tper
ZAGREB, 1. prosinca 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 2. prosinca.

ZAGREB - U Ministarstvu poljoprivrede održat će se sjednica Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka na kojoj će se razmatrati aktualno stanje u proizvodnji i preradi mlijeka. Nakon sjednice održat će konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljene mjere koje se poduzimaju u mljekarskom sektoru (13,00 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - U hrvatskoj je industriji krajem listopada ove godine broj zaposlenih bio 0,4 posto manji nego krajem rujna te 4 posto manji u odnosu na stanje s kraja istog prošlogodišnjeg mjeseca, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Proizvodnost rada u hrvatskoj industriji je pak u prvih deset mjeseci ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje porasla za 3,5 posto. Na međugodišnjoj razini, prema listopadu lani, u prerađivačkoj je industriji, koja ima udio od gotovo 90 posto u ukupnom broju zaposlenih u industriji, bilo 3,2 posto manje zaposlenih nego u listopadu 2012. godine. Broj zaposlenih u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacijom istodobno je smanjen za 12,7 posto, a u rudarstvu i vađenju je bilo 5,6 posto manje zaposlenih nego u listopadu prošle godine.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za rujan ove godine iznosila je 5.428 kuna, što je nominalno 1,5 posto, a realno 2,1 posto manje u odnosu na kolovoz, objavio je Državni zavod za statistiku. Za razdoblje od siječnja do rujna ove godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama iznosila je 5.498 kuna, što je u odnosu na isto razdoblje 2012. nominalno više za 0,8 posto, ali i realno niže za dva posto. Među pojednim djelatnostima, najveća prosječna neto plaća za rujan isplaćena je u zračnom prometu i iznosila je 9.420 kuna te u promidžbi, odnosno reklami i propagandi, od 9.230 kuna. Najniže prosječne neto plaće za rujan isplaćene su u proizvodnji odjeće, 2.901 kunu, i u zaštitnim i istražnim djelatnostima, u iznosu od 2.997 kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/4808 680

fax: 01/4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙