FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: tek nešto više dobitnika

Autor: zpop
ZAGREB, 29. studenog 2013. (Hina) - U četvrtak su među investicijskim fondovima dobitnici bili u laganoj većini. Naime, po podacima iCapital-a, njih 41 ili 53,95 posto bilježilo je dobitke, dok su ih 32 ili 42,,1 posto billježilo gubitke. Pritom su vrijednosti 3 fonda ostale nepromijenjene, dok je vrijednost FIMA Equity fonda od 27.11.2013.

Među dioničkim investicijskim fondovima bilo je više onih koji su bilježili gubitke. Naime, 20 je fondova izgubilo a 12 ih je dobilo na vrijednosti. Tako su se gubici kretali u rasponu od 0,008 posto Platinum Global Opportunity fonda do 0,5 PBZ I-Stock fonda. S druge su pak strane dobici bili u rasponu od 0,004 posto HI-growth fonda do 0,65 posto Ilirika BRIC fonda.

Kod mješovitih investicijskih fondova vladala je pak proporcionalna podijeljenost na dobitnike i gubitnike. Naime, 6 je fondova bilježilo dobitke te isto toliko i gubitke. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,02 posto HI-balanced fonda do 0,33 posto KD Balanced fonda. S druge su pak strane gubici bili u rasponu od 0,06 posto Allianz Portfolio fonda do 0,36 posto NETA EM Balanced fonda.

I obveznički investicijski fondovi gotovo pa su bili poroporcionalno podijeljeni. Naime, 4 su fond izgubila a 3 dobila na vrijednost, dok je vriejdnost Erste Bond fonda ostala nepromijenjena. Tako su se gubici kretali u rasponu od 0,005 posto HI-conservative fonda do 0,07 posto ZB bond fonda. S druge su pak strane dobitnici bili u rasponu od 0,0009 posto Erste Adriatic Bond fonda do 0,09 posto PBZ Bond fonda.

Novčani investicijski fondovi, već tradicionalno, većinom su bili s manjim dobicima a ovaj su ih puta gotovo svi i bilježili. Naime, tek su vrijednosti Erste Euro-Money fonda i Raiffeisen euroCash fonda ostale nepromijenjene. Dobici su se pak kretali u rasponu od 0,0015 posto PBZ Dollar fonda do 0,0068 posto NETA Multicash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙