FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: vodstvo protukorupcijskog povjerenstva dalo prosvjednu ostavku

Autor: lfia
LJUBLJANA, 29. studenog 2013.(Hina) - Sva tri člana vijeća slovenskog povjerenstva za suzbijanje korupcije dala su prosvjedne ostavke predsjedniku republike Borutu Pahoru, izjavio je u petak na izvanrednoj konferenciji za novinare predsjednik tog povjerenstva Goran Klemenčič.

Klemenčič je rekao da ne odstupaju zbog pritisaka ili iz očaja, nego zbog osjećaja nemoći jer u parlamentu postoji "tiha alijansa" koja ni nakon godinu dana ne podupire promjene koje su predložili, a tiču se protukorupcijskih zakona kako bi se učinkovitije borili protiv pojava sistemske korupcije u zdravstvu, bankarstvu i u državnim tvrtkama te pojava sukoba interesa. Kazao je također da će ostati na svojim položajima dok predsjednik države ne odabere nove, a najkasnije do ožujka iduće godine.

"Dajemo ostavke jer više ne možemo pristajati na to da se pitanje korupcije politizira i postaje predmetom čistog populizma. Na položaju na kojem se nalazimo imali smo dobar uvid u tu crnu jamu slovenskog društva", rekao je Klemenčič.

Predsjednik povjerenstva dodao je da je njihova odluka o ostavkama dugo sazrijevala i da su o njoj dobro razmislili.

Klemenčič je rekao da su tu mogućnost naveli već na samom početku godine ako se stvari u borbi protiv korupcije ne bi promijenile, nakon što su izdali nalaz o imovini dvaju političkih prvaka, Janeza Janše i Zorana Jankoviča, koji su kršili zakon o prijavi imovine stečene za vrijeme obavljanja dužnosti koji se odnosi na javne djelatnike.

"Ništa su od tada nije promijenilo, a naša je odluka još čvršća", rekao je Klemenčič, dodavši da zna da će njihove ostavke izazvati različite komentare u javnosti.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙