FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: Potres magnitude 5,7 blizu nuklearke u Bushehru

Autor: vrad
TEHERAN, 28. studenog 2013. (Hin/AFP) - Potres umjerene jakosti magnitude 5,7 pogodio je u četvrtak priobalno područje Bushehr, gdje je jedina iranska civilna nuklearna centrala, priopćila je službena agencija Irna koja nije izvijestila ni o kakvoj šteti.

Epicentar potresa bio je nadomak grada Borazjana, šezdesetak kilometara sjeveroistočno od Bushehra.

"Zasad nema dojave o žrtvama", rekao je guverner pokrajine Dashtestana Alireza Khorani, a prenijela je agencija Fars. Rekao je da su "oštećeni kuće i električni stupovi", dodajući da su na to područje poslane spasilačke ekipe.

Iran koji je na više velikih seizmičkih rasjeda doživio je nekoliko razornih potresa.

Najsmrtonosniji potres zadnjih godina dogodio se u prosincu 2003. kada je u Bamu, na jugu Irana, poginulo 26.000 ljudi, ili četvrtina stanovnika toga grada.

Arapske zemlje u Perzijskom zaljevu višekratno su izražavale zabrinutost za sigurnost centrale u Bushehru i zbog rizika od radioaktivnog onečišćenja u slučaju nesreće ili većeg potresa, ali su Iran i Rusija uvijek isticali da su se pri izgradnji centrale poštovali međunarodni standardi i da je centrala pod nadzorom Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙