FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stranka ZA GRAD na referendumu "protiv"

Autor: gvla
ZAGREB, 28. studenog 2013. (Hina) - Stranka Za grad ocijenila je danas kako postojeći zakon o referendumu omogućuje ugrađivanje diskriminatornih odredbi u Ustav te pozvala sve svoje članove i birače da glasuju "protiv" na referendumu 1. prosinca na kojemu će se građani izjašnjavati o pitanju "Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?".

Kako se ističe u priopćenju, stranka Za grad u svom se programu zalaže za povećanje sudjelovanja građana u političkom odlučivanju jer to pridonosi demokratičnosti zemlje, a pozitivno ocjenjuje i pokretanje javne rasprave kao takve.

No, smatra nesretnim što se ta javna rasprava vodi oko toga treba li u Ustav ući odredba koja dovodi u pitanje pravo na jednakost. "U ovom slučaju, pod krinkom demokracije odlučuje se o pravima manjina, što je nedopustivo", poručio je u priopćenju supredsjednik stranke Marko Gregović.

U stranci smatraju kako je postojeći zakon o referendumu manjkav jer "s jedne strane omogućuje ugrađivanje diskriminatornih odredbi u Ustav, dok, s druge strane onemogućuje uspješno provođenje važnih lokalnih referenduma, poput onog u Dubrovniku za Srđ".

Za grad stoga poziva sve svoje članove, simpatizere i birače da u nedjelju 1. prosinca izađu na referendum i glasuju "protiv", "jer u ovom slučaju 'protiv' znači za slobodu, za jednakost, za manjine".

"Također pozivamo predstavnike stranaka vladajuće koalicije i drugih stranaka da jasno i nedvosmisleno upute isti poziv svojim podržavateljima jer oko pitanja ljudskih prava ne treba politički kalkulirati, ma koliko im to bilo oportuno", stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xgvla yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙