FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nippon Steel i ArcelorMittal kupuju ThyssenKruppovu američku tvornicu - mediji

Autor: mpuk
TOKIO, 27. studenog 2013. (Hina/AFP) Vodeći proizvođači čelika u svijetu Nippon Steel & Sumitomo Metal i ArcelorMittal blizu su sklapanja dvije milijarde dolara vrijednog sporazuma s njemačkim ThyssenKruppom o kupnji njegove američke čeličane, izvijestili su danas japanski mediji.

Japanski Nippon Steel i Arcelor Mittal čije je sjedište u Luksemburgu postigli su načelni sporazum s ThyssenKruppom o transakciji vrijednoj gotovo 200 milijardi jena (1,97 milijardi dolara), objavio je ekonomski dnevnik Nikkei, ne navodeći izvore.

Dva partnera pripremaju zajedničku ponudu za kupnju ThyssenKruppove tvornice u američkoj saveznoj državi Alabami koja proizvodi automobilske limove u cilju da više nego udvostruče zajednički proizvodni kapacitet u Sjedinjenim Državama, objavio je list.

Nippon Steel odbio je komentirati moguću kupnju koja bi mogla biti najveća akvizicija izvan Japana u njegovoj povijesti. nakon prošlogodišnjeg spajanja sa Sumitomom ta je kompanija postala drugi po veličini proizvođač čelika u svijetu.

Ne navodeći imena mogućih kupaca, ThyssenKrupp izjavio je ovog mjeseca da vodi ekskluzivne pregovore o prodaji tehnološki vrlo napredne američke tvornice koja niže gubitke a počela je s radom tek 2010.

Nippon Steel i ArcelorMittal ravnomjerno će podijeliti troškove akvizicije, pri čemu tek moraju dogovoriti detalje koji će biti objavljeni početkom prosinca, piše Nikkei.

ArcelorMittal i japanski gigant već zajednički proizvode čelik u američkoj saveznoj državi Indiani.

Slabljenje jena naprema dolaru od kraja prošle godine poboljšalo je prihode japanskih proizvođača automobila, no u Nippon Steelu procjenjuju da će ipak nastaviti prebacivati proizvodnju automobila u inozemstvo, navodi japanski list.

Kompanija je u kolovozu otvorila tvornicu čelika za automobilsku industriju u Meksiku i potom u listopadu na Tajlandu.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙