FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDSSB: nakon HDZ-a i SDP-ova politika maćehinska je za Slavoniju

Autor: mudi
ZAGREB, 27. studenog 2013. (Hina) - Saborski Klub HDSSB-a upozorio je danas na primjeru državnoga proračuna kako se nakon HDZ-a i SDP-ova politika maćehinski odnosi prema Slavoniji, Baranji i Srijemu.

Projekcije za 2014. godinu predviđale su za Slavoniju 451 milijun kuna, u prijedogu proračuna svega je 203 milijuna kuna, što je 71 milijun kuna manje nego u ovoj godini kada je za kapitalne investicije bilo izdvojeno 274 milijuna kuna, upozorili su Krešimir Bubalo i Boro Grubišić na konfereneciji za novinare u Saboru.

Slavonija i Baranja su zakinute u njih se ne ulaže, upozoravaju HDSSB-ovci i podsjećaju kako je premijer Zoran Milanović svojedobno izjavio: "Neka mi se osuši ruka, ako te zaboravim Slavonijo".

"Ne bismo željeli da mu se ruka osuši, ali ni da Slavonija i Baranja ostaknu zakinute kako je sada predviđeno u proračunu", tumači Grubišić.

HDSSB podržava stav Ustavnog suda o potrebi duže javne rasprave o ustavnim promjenama od šest dana koliko je predvidio matični Odbor za Ustav.

Neka rasprava umjesto šest traje 15, 30, pa ako treba i 60 dana, rekao je Josip Salapić. Iako je više puta naglasio da HDSSB neće sudjelovati u "instant promjenama Ustava", kao i da neće "držati ljestve SDP-u u mogućem protuustavnom postupku izmjena Ustava", Salapić ipak nije konkretno odgovorio na upit znači li to da će HDSSB glasati protiv izmjena ako se javna rasprava ne produži.

Dražen Đurović pozvao je građane da u nedjelju, 1. prosinca izađu na državni referendum o ustavnoj definiciji braka i zaokruže "za".

Nedjeljni referendum prvi je građanski referendum u samostalnoj Hrvatskoj, zapravo prvi od stoljeća VII., izjavio je Đurović, izražavajući nadu da će se nakon njega građani i inače aktivnije uključivati u kreiranje politike.

(Hina) xum ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙