FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: maćehinski odnos države prema siromašnima

Autor: mudi
ZAGREB, 22. studenog 2013. (Hina) - Saborska oporba je ocijenila da se država maćehinski odnosi prema brdsko-planinskim i područjima područjima posebne skrbi i upozorila da će mijenjanje zakona o tim područjima produbiti jaz između bogatih i siromašnih dijelova Hrvatske.

Maćehinski se odnosimo prema tim područjima, a izmjene zakona koje predlaže Vlada samo pridonose još dubljem jazu između onih koji imaju i nemaju, kaže laburist Branko Vukšić.

Za Boru Grubišića (HDSSB) jedini cilj izmjena je smanjenje proračuna lokalnih jedinica, a među sto najlošijih po indeksu razvijenosti 43 su slavonske općine.

Laburist Mladen Novak pita kakva je to briga države za područja posebne skrbi kad na jednoj strani nema novca za dječji vrtić u Hrvatskoj Kostajnici, a s druge se na natječajima kupuju skuplji automobili za potrebe MUP-a. Kupljene su toyote, umjesto mitsubishija iako su po vozilu bile skuplje 230 tisuća kuna, podsjetio je Novak, referirajući se na nabavku 132 terenca za MUP.

Mediji su objavili da je pri nabavi 132 terenaca za potrebe MUP-a izbor pao na kupnju 30 milijuna kuna skupljih toyota umjesto jeftinijeg mitsubishija.

Postoje dvije Hrvatske, ona u kojoj nema rasvjete i signala mobitela te elitistička, u kojoj se kupuju skuplji automobili, odgovorio je Vukšić stranačkom kolegi.

Željko Sabo najavio je da će SDP podržati izmjene zakona, iako će proračun njegovog Vukovara biti manji za tri milijuna kuna. Solidarizirat ćemo se s drugima, protumačio je Sabo (SDP) sedmorici zastupnika i zastupnica, koliko ih je dočekalo završetak današnje rasprave i ovotjedni rad Hrvatskog sabora.

Zastupnici rad nastavljaju u utorak, kada će se raspravljati o prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu.

(Hina) xum/xibob yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙