FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šef Odjela kirurgije KBC Split podnio ostavku

Autor: zjur
SPLIT, 12. studenog 2013. (Hina) - Jedan od najpoznatijih splitskih kirurga, šef Odjela kirurgije KBC Split Nenad Ilić danas je podnio ostavku na to mjesto, potvrdio je Hini osobno Ilić ne želeći navoditi razloge takve odluke.

"Točno je da sam danas podnio ostavku na mjesto šefa kirurgije. Ne želim za sada izlaziti u javnost s detaljima. Dok se ne odluči tko će umjesto mene voditi odjel i dalje ću biti tu. Nadam se da će se to dogoditi uskoro", rekao je Ilić.

Neslužbeno se doznaje da je Ilić podnio ostavku nakon što je doznao da će ovoga petka dio splitskih liječnika dobiti manju plaću zbog sudjelovanja u štrajku, koji je ušao u svoj 56 dan.

Predsjednik podružnice Hrvatskog liječničkog sindikata u KBC Split Božo Bota nije bio upoznat s Ilićevom ostavkom, no ustvrdio je da ravnateljstvo KBC-a plaće smanjuje protuzakonito, bez obzira tko je od liječnika bio u štrajku, a tko ne. "Ministarstvo zdravlja nema zakonske osnove za takvo kažnjavanje", izjavio je Bota za Hinu.

Ilić je mjesto šefa kirurgije preuzeo 1. rujna prošle godine od vaskularnog kirurga Vedrana Radonića. Splitska kirurgija ima nešto više od 50 liječnika na dvije lokacije - Firule i Križine.

(Hina) xzjur ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙