FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lista za Rijeku za ukidanje obvezne članarine HGK

Autor: dsil
RIJEKA, 25. studenog 2013. (Hina) - Lista za Rijeku poslat će dopis ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku i ministru financija Slavku Liniću s prijedlogom izmjena u sustavu Hrvatske gospodarske komore (HGK) koje obuhvaćaju ukidanje obvezne članarine, rekao je na današnjoj konferenciji za novinstvo član predsjedništva te stranke Predrag Blečić.

Istaknuo je da bi članarina trebala biti dobrovoljna pa bi se Hrvatska gospodarska komora više trudila privući članstvo. U predloženim izmjenama je i njezin prijelaz u "sustav gospodarske diplomacije" te njezino spajanje s Hrvatskom obrtničkom komorom, nakon čega bi imale mnogo veće ovlasti i zadaće.

Lista za Rijeku ocjenjuje i da je način na koji je početkom rujna izabran sadašnji predsjednik riječke Županijske komore Vidoje Vujić sramotan, dodao je Blečić. Gospodarsko vijeće Županijske komore utvrdilo je samo tri kriterija koja treba zadovoljiti novi predsjednik komore, a izabran je čovjek koji ne zadovoljava nijedan od njih, rekao je Blečić koji smatra da je riječ o "političkom uhljebljenju".

"To je posljedica dogovora između tadašnjih čelnika HGK, koji su sada u zatvoru, i političkih struktura na području Rijeke i Primorsko-goranske županije da se uhljebe ljudi koji više nemaju prostora u ovdašnjemu političkom životu", ustvrdio je Blečić.

Vidoje Vujić do prošlih lokalnih izbora obnašao je dužnost primorsko-goranskog župana.

(Hina) xdsil ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙