FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIV-u u ponudi za preuzimanje 0,37 posto dionica 3. maja

Autor: nbrc
ZAGREB, 22. studenog 2013. (Hina) - Ponudu samoborskog DIV-a, koji je u konkurentskoj ponudi za preuzimanje 3. maja nudio četiri kune po dionici, prihvatila su četiri dioničara te je DIV isplatio i preuzeo 4.634 dionice, ili 0,37 posto dionica riječkog brodogradilišta, objavljeno je danas putem Zagrebačke burze.

Konkurentsku ponudu DIV je objavio sredinom listopada nakon što je većinski vlasnik 3. maja, pulski Uljanik, objavio ponudu za preuzimanje 3. maja po cijeni od jedne kune po dionici.

Ponuda DIV-a istekla je 13. studenog, a danas je objavljeno da su ponudu samoborske tvrtke prihvatila četiri dioničara, da je DIV isplatio i preuzeo 4.634 dionice 3. maja, što predstavlja 0,37 posto ukupnog broja dionica.

Pulski Uljanik, koji ima 83,33 posto dionica 3. maja, krajem rujna objavio svoju ponudu za preuzimanje preostalih 210.283 redovne dionice, ili 16,67 posto dionica riječkog brodogradiliša po cijeni od jedne kune po dionici.

Početkom listopada DIV je najavio, a sredinom tog mjeseca i objavio kunkurentsku ponudu za tih 16,67 posto dionica riječkog brodogradilišta, ponudivši cijenu od četiri kune po dionici.

Samoborski DIV vlasnik je splitskog brodogradilišta, a svoju je konkurentsku ponudu za 3. maj objašnjavao vjerom u povezivanje domaće brodogradnje kao jedinim načinom gospodarskog jačanja tog sektora i povećanja međunarodne konkurentnosti hrvatske brodogradnje.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙