FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europske ulagače ohrabrio novi rekord Dow Jones indeksa

Autor: neba
LONDON, 22. studenog 2013. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica jutros porasle, zahvaljujući usponu burzovnih indeksa na azijskim tržištima i Wall Streetu, gdje je Dow Jones dosegnuo novu rekordnu razinu.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,2 posto, na 1.298 bodova.

Frankfurtski DAX, londonski FTSE i pariški CAC indeks bili su u 9,30 sati u plusu između 0,1 i 0,4 posto.

Pozitivno je na europska tržišta utjecao jučerašnji proboj Dow Jones indeksa na Wall Streetu, po prvi puta u povijesti, iznad psihološki važne razine od 16.000 bodova, što se zahvaljuje podacima o daljnjem stabilnom oporavku tržišta rada i niskoj inflaciju u SAD-u.

Ulagače je ohrabrio i James Bullard, predsjednik Fedove podružnice u St. Louisu, koji je jučer kazao da niska inflacija ostavlja prostora središnjoj banci da zadrži labavu monetarnu politiku dok gospodarstvo dodatno ne ojača.

Među najvećim je dobitnicama jutros dionica Novartisa, nakon što je taj švicarski farmaceutski div najavio otkup svojih dionica na tržištu u iznosu od 5 milijardi dolara.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros ojačao 0,1 posto, na 15.381 bod. U cijelom ovom tjednu taj je indeks porastao 1,4 posto.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙