FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: veća likvidnost, najveća dobitnica dionica Diokija

Autor: scvi
ZAGREB, 19. studenog 2013. (Hina) - Današnje trgovanje na Zagrebačkoj burzi obilježava blagi rast Crobexa i nastavak nešto veće likvidnosti, pri čemu je najveća dobitnica dionica Diokija, a najviše se trguje dionicom Adrisa.

Crobex indeks bio je oko podneva u plusu 0,19 posto, na 1.751 bodu, a Crobex10 0,24 posto, na 987 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 2,93 milijuna kuna, što je otprilike 200.000 kuna više nego jučer u ovo doba.

„Na domaćem tržištu i danas je likvidnost nešto veća, drugi dan zaredom, dok su Crobexi u blagom plusu. Najveća dobitnica je dionica Diokija uslijed špekulacija o mogućem interesu inozemnog strateškog partnera za tu grupu. Najveći promet, pak, ima dionica Adrisa, dok investitori čekaju odluku Vlade o privatizaciji Croatia osiguranja“, kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Nakon jučerašnjeg dobitka za nešto više od 20 posto, i danas je cijena dionice Diokija snažno porasla, za 21 posto, na 11 kuna. Dosad je njome ostvareno 713.000 kuna prometa.

Investitore su vjerojatno ohrabrile špekulacije o interesu inozemnog ulagača koji je u nedjelju obišao pogone Dine i Diokija, a do kraja tjedna bi, po riječima stečajnog upravitelja Mladena Janiške, mogao dati ponudu za tu tvrtku.

Najlikvidnija je povlaštena dionica Adrisa, s 1,1 milijun kuna prometa. Cijena joj je ojačala 0,26 posto, na 171,41 kunu.

Nakon davanja neobvezujućih ponuda, u utrci za kupnju Croatia osiguranja ostali su Adris i poljski PZU. Prodaja te tvrtke očekuje se do kraja godine. Ministar financija Slavko Linić nedavno je izjavio da se prihodi od prodaje te osiguravateljske tvrtke u proračunu očekuju u prvom kvartalu iduće godine.

Među likvidnijim izdanjima, nešto veći pad cijene bilježi dionica Vupika, za 1,4 posto na 06 kuna.

Dionicom HT-a, pak, do podneva je ostvareno 241,48 tisuća kuna. Cijena joj je porasla 0,26 posto, na 171,41 kunu.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙