FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanska policija u istrazi distribucije droga uhitila bivšeg čelnika banke

Autor: akoz
LONDON, 22. studenog 2013. (Hina/Reuters) - Britanska policija je uhitila bivšeg predsjednika Cooperative Banke u okviru istrage o raspačavanju droga što stvara dodatni pritisak na 141 godinu staru banku koja nastoji riješiti manjak od 2,4 milijarde dolara.

Premijer David Cameron postavio je pitanje zašto je Paul Flowers, nekadašnji lokani laburistiki političar i metodistčki propovjednik bez stručnih znanja o bankarstvu, proglašen prikladnim za mjesto predsjednika banke u razdoblju u kojem je ona gotovo propala.

Vlada razmatra pokretanje istrage o banci dok s njom povezani Co-opertaiv Group traži odobrenje dioničara za plan spašavanja kojom bi ta grupa preuzela nadzor nad bankom koja se nekada promicala ističući svoje etičke vrijednosti.

Objava snimke u listu Mail on Sunday koja, po objašnjenju lista, prikazuje Flowersa kako dogovara kupovinu cracka i metamfetamina, Co-op je uvela u politčku oluju u čijem su središtu veze čelnika banke sa čelnicima oporbene laburističke stranke.

Policija je priopćila da je 63-godišnji Flowers uhićen u sjevernoj Engleskoj u četvtak navečer i priveden u policijsku postaju.

Flowers još nije izravno odgovorio na navode o zloporabi droga ali je nakon objave snimke putem Metodističke crkve objavio izjavu u kojoj kaže da je imao tešku godinu.

"Ova je godina bila nevjerojatno teška, sa smrću u obitelji i pritiscima moje uloge u Cooperative banci. Na najnižoj točci tog strašnog razdoblja učinio sam glupe i pogrešne stvari. Žalim zbog toga i tražim profesionalnu pomoć i ispričavama se svima koje sam povrijedio ili iznevjerio svojim postupcima", stoji u izjavi.

(Hina) xakoz yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙